Som en del af et forløb tog Nykøbing Ifs Ungdommer-klub til landskamp i Parken fredag d. 15. november. Medlemmerne er primært klubbens U15-spillere, men også enkelte U13-spillere og piger fra det hedengangne U14-hold er med.

”Selvfølgelig skal vi studere dommerpræstationen, men mon ikke vi samtidig har overskud til at heppe Danmark til en storsejr”, smiler Ole Haagensen, der er en af de frivillige tovholdere for Ungdommer-klubben.

Kamplederkursus i foråret
Ungdommerne var i foråret på kamplederuddannelse, og har siden stået til rådighed ved fodboldstævner på Kongeengen henover sommeren.

"De unge har fået vejledning og værktøjer til at dømme kampe, men de har også selv bidraget med at sige JA til fællesskab og frivillighed, og de har bevist, at de har mod til at tage ansvar, træffe beslutninger, og stå ved dem, hvis nogen skulle have set en given situation anderledes end dem.
Der er en masse færdigheder i dommergerningen, som de unge mennesker kan tage med sig videre i livet, og vi er stolte af at Nykøbing IF har dette tilbud til vores unge mennesker", lyder det fra klubben. 

Lærke er Ungdommer, og på spørgsmålet om, hvorfor hun er Ungdommer, svarer hun: ”Fordi jeg godt kan lide at få lov til at have ansvar. Det gør mig mere sikker, og det giver mig selvtillid”.
Flere af hendes Ungdommerkolleger fremhæver også vigtigheden af at give noget tilbage til fællesskabet i klubben.

Succes ved Sommerland Sjælland Cup
Ungdommerne trak et stort læs ved årets afvikling af Sommerland Sjælland Cup, der i år talte over 80 klubfrivillige. Indsatsen var medvirkende til, at afviklingen af de 3 store stævnedage forløb så godt, at der var roser at hente fra DBU Sjælland. 

Udover de unge, der havde deltaget på uddannelsen, og klubbens mere rutinerede kræfter, mødte også flere andre ungdomsspillere op som kampafviklere, og klubben ser derfor forventningsfuldt frem mod endnu et hold ungdommere til udklækning i næste sæson.

”Vi vil rigtig gerne gøre noget ekstra for at de her unge mennesker har et stærkt fællesskab og noget ekstra, der fastholder dem i klubben, nu hvor de når de vanvittige pubertetsår, hvor en masse andet også trækker. Vi har et medansvar for at forme stærke, selvstændige, fornuftige unge mennesker, og det ansvar kommer blandt andet til udtryk via vores engagement i Ungdommerklubben”, siger ungdomsformand Per ”Manse” Sørensen.

Ros fra DBU Sjælland
Hos DBU Sjælland holder dommeransvarlig Peter Theis også et øje på projektet: ”Jeg er meget glad for at høre om ungdomdommerprojektet, og vi har aldrig været i tvivl om, at vi skulle bakke op omkring det. Det er fantastisk at vide, at 12-14-årige allerede har gjort sig tanker om at tage ansvar for at afvikle kampe til fordel for de yngre medlemmer. Jeg er fuld af beundring over det engagement som bliver vist. Jeg er ikke i tvivl om at disse unge mennesker vil udvikle gode menneskeegenskaber og kunne modstå en masse i deres skole- og privatsfære. Derudover får de grundlæggende lederegenskaber som helt sikkert vil gavne dem i senere uddannelser og job. Jeg glæder mig meget til at byde dem velkommen, når de tager det store dommerkort og videreføre deres dommerkarriere.”

Ungdommerklubben er som alt andet klubliv i Nykøbing IF baseret på frivilligt engagement. Her har vi med 2 frivillige tovholdere udklækket 23 nye klubfrivillige, og selvom pigerne nu spiller i andre klubber, stiller de gerne op som dommere ved børnestævner på Kongeengen, når deres eget fodboldprogram tillader det.

Landskampsturen er kulminationen på det første år i Ungdommerklubben, og vi håber selvfølgelig at kunne tilbyde en form for fællesskabsskabende aktivitet for de unge igen til næste år, men hvad det bliver, afhænger helt af om vi fortsat kan tiltrække økonomisk støtte til projektet.

DSC 8394 2