Læs her Gerhard Grub Waaentz tale i sin fulde længde, og hvilke årsager der ligger til grund for kåringen, af den sjællandske klub som Årets Fodboldklub i DBU Sjælland:

" 572. - Så mange medlemmer udgør til sammen Måløv Boldklub. 572 mennesker der alle er en del af jeres fællesskab - et fællesskab som I, der sidder her i dag, med jeres frivillige indsats i dén grad er med til at værne om.

For bare 3 år siden, var i 30% færre medlemmer, og selvom man ikke kan måle alt i medlemmer, så er det i hvert fald ikke et skidt tegn, at der kommer flere og flere til jeres klub.

Inden for det seneste år har i kastet jer over Fodbold Fitness, og gå-fodbold, og jeres hold spænder helt nede fra U5 til 50+.   

I siger selv at I ikke vil være en breddeklub, eller en eliteklub, men en hel fodboldklub.

Derfor er I også stolte af, at have flere hold på både drenge og pige siden. I har hold der konkurrer i de sportsligt høje rækker, og hold der konkurrer på et lavere niveau.

I har mange tiltag for at få endnu flere ind i klubben, og I benytter jer flittigt af DBU’s tilbud. Såsom Pigeraketten, Fodboldskolen, og andre tilbud.

Derudover finder I på egne tiltag, b.la. med en pigefodboldfestival, og med jeres Super-Lørdage.

Udover de mange ting I gør for jeres spillere, så gør I også hvad I kan for at gøre Måløv Boldklub til et godt sted at være frivillig. – Kigger man bare her i lokalet i dag, er der noget der tyder på, at flere af jer også synes, at det er et godt sted at være frivillig.

I afholder kurser, sociale arrangementer, og giver jeres trænere og frivillige muligheder for at dygtiggøre sig, ligesom at I har jeres årlige tur til Kerteminde cup, og der er ingen tvivl om at det sociale fylder meget i Måløv Boldklub.

Samtidig stiller I som klub velvilligt op og støtter når I kan, og senest var i med til at samle penge ind til en af jeres unge spillere, da han havde allermest brug for det, og det kan man ikke andet end at blive rørt over.

Måløv Boldklub er ikke en eliteklub. I er ikke en breddeklub. I er en vitterligt en hel fodboldklub -

Derfor er det også at jeg, som repræsentant for DBU Sjælland, med stor glæde, i dag kan løfte sløret for at I er kåret til Årets Fodboldklub 2019 i DBU Sjælland.


Inden jeg overlader ordet til jeres næstformand, så vil jeg bare lige sige, at som frivillig ved jeg hvad det kræver af jer at stille op, uge efter uge, og være med til at støtte op om det fællesskab, der tilsammen udgør Måløv BK.

Så derfor vil jeg gerne benytte lejligheden her til, på DBU Sjællands vegne at takke jer alle sammen for jeres frivillige indsats! – Uden jer, ingen fodbold.

Tak."