Flere kan nu komme tilbage på fodboldbanerne. For nu bliver det muligt at dele banerne op, så der kan laves flere 5-mandsbaner på ét anlæg.

Tidligere lød meldingen, at der måtte være 10 personer på en opstreget fodboldbane. Uagtet om der er tale om en 11-mandsbane (7.140 m2) eller en 5-mandsbane (1.200 m2), hvilket det meste af fodbold-Danmark har sat spørgsmålstegn ved.

Men nu har Rigspolitiet opdateret deres retningslinjer. Det betyder følgende for de danske fodboldklubber:

  • Klubberne bestemmer selv, om de opmærker 5-mands, 8-mands- eller 11-mandsbaner, men jo flere 5-mandsbaner, de opmærker, jo flere kan de få ud at spille, da der fortsat må være maksimalt 10 personer på hver bane.
  • De opdaterede retningslinjer fra Rigspolitiet betyder, at en 11-mandsbane nu gerne må opdeles i fire 5-mandsbaner eller to 8-mandsbaner. Det gælder blot, at de skal være tydeligt afmærket. Det gælder både på almindeligt græs og på kunstgræs.
  • Aktiviteterne i de danske fodboldklubber skal fortsat overholde ’Fodboldens Corona-regler’, som du kan se her (eneste ændring til disse er den sidste del om overholdelsen af forsamlingsforbuddet)
    • Banerne skal være tydeligt afmærket. Det kan enten gøres med kridt/maling eller ved hjælp af kegler med minebånd i mellem. Der må ikke kunne opstå tvivl om, hvor banearealet er, og derfor anbefales det ikke at bruge almindelige kegler eller toppe.
    • Vælger klubben at bruge almindelige kegler eller toppe, skal de sikre sig, at det accepteres som værende en tilstrækkelig afmærkning hos det lokale politi. Dette punkt er nyt i forhold til tidligere, hvor retningslinjen har været, at banen skulle optegnes med kridt/maling.

 

Nu giver det mening at genoptage træningen i klubberne

Torsdag den 7. maj var på mange måder en positiv dag for dansk fodbold og de næsten 330.000 aktive fodboldspillere. Der blev givet grønt lys til en forsigtig igangsættelse af de udendørs aktiviteter i dansk idræt – og dermed også i landets 1.600 fodboldklubber. De seneste uger har DBU og DBU Bredde forberedt at kunne genåbne dansk fodbold og udarbejdet de særlige corona-regler, hvor myndighedernes påbud og anbefalinger følges.

”Der er nu kommet en positiv afklaring på baneopdelingen, så endnu flere kan komme i gang med at træne. Det er glædeligt, og det gør en kæmpe forskel for alle vores medlemmer og klubber. Det skal ikke være en hemmelighed, at vi kan mærke, at både klubber og spillere står i en udfordrende situation lige nu, og alle brænder for at komme ud på fodboldbanerne igen. At det nu kan lade sig gøre, er et stort skridt i den rigtige retning,” udtaler Lars Albæk, der er formand for DBU Bredde.

 

En balancegang at genåbne

Udfordringerne ved at genåbne dansk fodbold svarer formentlig til udfordringerne ved at genåbne andre dele af det danske samfund som for eksempel skoler og børneinstitutioner, og restauranter og storcentre.

På den ene side står behovet for at få så mange som muligt til at gøre så meget som muligt, som vi plejer – komme i gang med at spille fodbold, træne og have det sjovt. På den anden side står regler og restriktioner, som alle bør leve op til, så vi sammen mindsker smittespredningen, forklarer Lars Albæk:

”I DBU og dansk fodbold vil vi begge dele. Vi vil – selvfølgelig – sikre, at fodbold ikke bidrager til at sprede smitte. Som landets største sportsgren har vi et kæmpe ansvar, som vi naturligvis lever op til. Men vi kæmper for, at dansk fodbold kan genåbne så hurtigt, som det er muligt rent sundhedsmæssigt – under enkle rammer, som kan forklares og forsvares. Vi har kæmpet for, at anlæg kan opdeles i mindre områder. Det er nu lykkes. Vi kæmper fortsat også for at åbne fodbolden helt, så det snart igen bliver muligt at tackle og give en god skulder,” siger Lars Albæk.

 

Nedenfor kan du se, de nye bane-anbefalinger for corona-træning i klubberne:

Corona Baner 12.05.20