Det er de færrest, der allerede i skoletiden lægger grundstenene til en karriere som turneringschef. Med det kunne man godt have DBU Sjællands turneringschef Thomas Lesly Rasmussen mistænkt for. For mens de andre elever i Gammel Holte Skole skrev noter eller lavede ballade, så var Thomas i gang med at afvikle sin helt egen fantasi-udgave af den europæiske mesterholdsturnering efter alle kunstens regler:

”Jeg brændte ikke for at gå i skole, så i stedet lavede jeg en Europa Cup turnering med 54 hold, og så slog jeg målscoren med en terning, da det jo skulle gå retfærdigt til, selv når det betød at Liverpool tabte”, mindes Thomas Lesly Rasmussen med et smil.

Passion
1. september 2021 runder Thomas Lesly Rasmussen 25 år hos DBU Sjælland. Turneringschefen kan oftest findes på sit kontor omgivet den voksende samling af gamle pokaler, medaljer, fodboldhalstørklæder og minder fra mange år i fodboldens tjeneste. Oftest er telefon-headsettet på, da spørgsmålene til turneringsstrukturer, regler og indrangeringsrækker aldrig stopper. Passionen for fodbolden startede på Rundforbi Stadion, hvor han med egne ord ”altid spillede på klubbens dårligste hold”. Det ændrede sig dog, da han som 16 årig blev hevet op på førsteholdet af en træner, der så et lys i den lille, men hurtige fløjspiller.

”De andre på holdet grinede. De kunne ikke forstå det. Men da jeg senere selv blev unionstræner, så tog jeg det med. Jeg skulle ikke være ham, der begik den samme fejl. Jeg tror på, at folk der har passionen og den der ild i øjnene, de kan også flytte sig, selvom de ikke altid har været blandt de bedste”, fortæller Thomas Lesly Rasmussen.

Træneren så rigtigt og Thomas Lesly Rasmussen kom siden til at spille mere end 100 kampe på 1. senior i Søllerød BK (i dag FC Rudersdal) og spillede desuden en periode i Lyngby Boldklub 1921. Allerede som teenager blev han træner for klubbens årgang 1976 drenge og stod sideløbende for at planlægge klubbens årlige indefodboldstævne. I 1996 ringede DBU Sjælland, da man manglede en person med netop disse kvaliteter, og på trods af et nyt job i en børnehave, så trak det mere at gøre fodbolden til en levevej. ”Jeg var en ½ dag i børnehaven, og så fik jeg jobbet her’, fortæller han med et smil.

Dengang som i dag nyder han den daglige dialog med fodboldens ildsjæle. Selv når tonen bliver lidt skarpere, hvis en klub ikke har opnået indrangering til de øverste ungdomsrækker. ”Så længe det ikke er personligt, så kan jeg jo sagtens sætte mig i deres sted, når noget man brænder for ikke lykkes. Jeg har jo selv været der som træner”, forklarer han.

Dedikation og faglighed
På kontoret er Thomas kendt for sin dedikation til fodbolden, sin faglighed og evnen til at finde løsninger på selv de mest kringlede turneringsscenarier, når han bruger sit overblik til at finde en god løsning.

Når du møder Thomas Lesly Rasmussen vil han oftest være i godt humør, og han misser ikke en mulighed for at drille sine kollegaer med mere eller mindre udspekulerede ’pranks’.

Hvad skulle jeg ellers lave?
Ved siden af arbejdet har han mere end tre årtier trænet drenge, piger, mænd og kvinder. Blandt andet som klubtræner for et utal af hold og 24 år som talenttræner for unionshold og senest i DBU-regi, hvor han er U14 Pige talenttræner.
Før sommerferien kunne han desuden aflevere FC Rudersdal i Sjællandsserien efter at have overtaget holdet i Serie 2. I sin sparsomme fritid er Thomas Lesly Rasmussen i gang med sin 3. periode som kommunalpolitiker i Rudersdal Kommune og er på valg igen til november.

Med henblik på kommunalvalget til efteråret, holder han i øjeblikket en pause fra trænergerningen: ”Det kan nok kun lade sig gøre at nå det hele, fordi jeg kun sover 5-6 timer i døgnet. Men det er nok første gang i mange år, at jeg ikke har et hold, jeg skal ud at træne”, siger Thomas Lesly Rasmussen og tilføjer med et smil omkring det skarpe hjørne han runder hos DBU Sjælland.

”Det er uhyggeligt, at der er gået 25 år. Men hvad skulle jeg ellers lave?”.

I anledning af Thomas Lesly Rasmussens 25 års jubilæum vil der blive holdt et mindre arrangement fra klokken 14-16, hvor du er velkommen til at kigge forbi, hvis du vil ønske Thomas tillykke med jubilæet. Se invitation her. Det sker hos:

DBU Sjælland, Himmelev Bygade 64, 4000 Roskilde
Onsdag den 1. september 2021 kl. 14-16

Fakta

Alder: 53 år
Familie: Thomas Lesly Rasmussen er gift med Pritsana (Noy) og har tre hjemmeboende børn Jack, Jastin og Linnea. Den ældste datter Simone er flyttet hjemmefra og studerer nu på CBS.
Uddannelse: Kontoruddannet, pædagog og UEFA A-licens.
Trænererfaring: FC Rudersdal (Søllerød BK/BSV), Skjold Birkerød IF Fodbold, Espergærde IF/FC Helsingør (kvindesenior) og 24 år som talenttræner for først unionshold og senere DBU.