Vi kan endelig spille turneringsfodbold igen, og vi glæder os til at få gang i turneringen. Men inden kampen fløjtes i gang, skal der som altid være styr på formalia, så her kommer en guide, så vi kan sikre at så få kampe som muligt, bliver afgjort udenfor banen.

50 må forsamles men ingen tilskuere tilladt
Coronaen er stadig over os, og som en konsekvens af dette er det ikke tilladt at have tilskuere til kampene

Det kan du læse mere om her

Nye spillere
Har din klub efter coronanedlukningen sagt goddag til nye spillere på holdet, så er det vigtigt at I sikrer at de kan bruges på holdet i turneringskampe.

Det gør I ved at indhente deres spillercertifikat, via KlubOffice, så I er sikre på at de er registreret korrekt i klubben.

Her kan du læse en guide om spillercertifikater

Nye spillere fra udlandet
En anden kategori af nye spillere, er nye spillere som er kommet til klubben fra udlandet. Det er ligeledes i KlubOffice man søger deres spillertilladelse.

Det kan være asylansøgere, udvekslingsstuderende, eller andre personer, der er kommet til fra udlandet.

De regler finder du her, og samtidig en guide til hvordan din klub kan sikre at en spiller fra udlandet, er registreret korrekt.

Husk holdkortet i alle 8:8 og 11:11 kampe! – og undgå tabt kamp
Vi har efterhånden vænnet os til det, men det er ikke desto mindre vigtigt at fremhæve inden hver sæson. Ikke udfyldt holdkort medfører tabt kamp.

Det betyder at det er helt afgørende, at man får udfyldt holdkortet, før kampens begyndelse, for at sikre at det er resultatet på banen der tæller, fremfor at blive taberdømt udenfor.

Holdkort kan udfyldes vi DBU’s fodbold app, eller mit.dbu.dk.

Du kan læse mere om hvordan du udfylder holdkortet her.

Dispensationer skal søges igen
Har i spillere som kræver en dispensation for at kunne deltage i årgangens kampe, så er det vigtigt at få søgt en ny dispensation.

Dispensationer gælder et halvt år ad gangen, så derfor kræver det hver halvsæson en ny ansøgning og godkendelse, før at spilleren kan deltage i kampe.

Du kan læse mere om aldersdispensation her

Supplerende spillertilladelse
Er der spillere på holdet, som optræder for mere end en enkelt klub, så findes der forskellige muligheder.

En samlende betegnelse for disse er supplerende spillertilladelse, og det gør at ungdomsspillere med forældre i to byer eller M+32 spillere, der også spiller for et seniorhold, kan optræde for mere end en klub.

Det kan du læse mere om her

Spille fri – på tværs af sæson
Er du i tvivl om en spiller er spillet fri, så kan du læse reglerne her, og få styr på om I kan gøre brug af spilleren i forårets første kamp.

Husk at vinterpausen skal betragtes som en forlænget weekend, når der ikke er tale om et klubskifte.

Karantænedage
Som udgangspunkt er karantæne målt i spilledage, og derfor er det vigtigt at holde sig for øje om man har en spiller, der endnu ikke har afsonet sin karantæne, trods en lang corona-pause.

I DBU Sjællands turneringsreglement, §20, kan du læse mere om hvilke regler der gælder for karantæner, og hvordan du sikrer at dit hold ikke stiller med karantæneramte spillere.

Anden vigtig info
Nedenfor har vi i overskrifter samlet anden relevant information omhandlende forårsturneringen.

Klik på linket os læs mere om hvert enkelt emne.

Plan for afvikling af forårsturneringen 2021

Succes på dommerområdet = alle 11:11 kampe i DBU Sjællands rækker får påsat dommer 

Gebyr på indsigelser, ny bagatelgrænse samt højere minimumskarantæner