Et af de helt store usikkerhedselementer efter corona-pausen, for mange klubber, har været usikkerheden omkring hvor mange spillere, der ville vende tilbage til klubben, når først udendørsidrætten åbnede op igen.

En åbning, der blev en realitet d. 1/3-2021, da forsamlingsloftet blev hævet til 25, for udendørs idrætsaktiviteter.

I Hårlev BK, stiftet i 2017, ramte coronaen, som så mange andre steder, på et særligt skidt tidspunkt i, den relativt nystartede klubs levetid. Og som så mange andre formænd var Flemming Larsen, formand i Hårlev BK, da også spændt på hvad konsekvenserne på medlems- og frivlligheds-siden havde været af den lange pause.

En ung klub på vej fremad
Hårlev BK blev stiftet i 2017 af Flemming Larsen, der i dag er formand i klubben, sammen med 4 andre, da de savnede en lokal fodboldklub i Hårlev, som de kunne spille lidt M+32 fodbold i.

Flemming Larsen og resten af stifterne af Hårlev BK, synes at turen til de omkringliggende klubber på Stevns, var for lang, kombineret med at Hårlev by, godt kunne bruge en fodboldklub, der kunne bidrage til fællesskabet i den lille by med ca. 3.000 indbyggere.

 - Vi var nogle gutter der skulle spille lidt Oldboys (M+32 red.), og så var drømmen at vi skulle kunne cykle op til banerne i stedet for at sætte os ind i en bil og køre 15 minutter hver vej, husker Flemming Larsen, formand i Hårlev BK, tilbage på de relativt beskedne ambitioner, der var grundlag for stiftelsen af Hårlev BK.

Og selvom tanken i første omgang blot var at samle lidt folk til et M+32 hold, er det siden stiftelsen i 2017, kun gået en vej for Hårlev BK og det er fremad. I dag tæller klubbens medlemsskare 110, og i 2020 skulle rekrutteringsindsatsen have fået yderligere et skud med en fodboldfestival, men desværre blev det utidigt stoppet af corona-virussens indtog.

Motivationsmæssigt var det en stopklods Flemming Larsen - Formand, Hårlev BK

En stopklods
 - Motivationsmæssigt var det en stopklods. Vi har en god bestyrelse, og masser af gode frivillige, og folk var klar til at lave den her fodbold-festival vi havde gået og arbejdet med. Det nåede vi så aldrig. Plakaterne var trykt, så det var klart demotiverende, at få sat en stopper for det, fortæller Flemming Larsen.

Men selvom fodboldfestivalen, som tydeligste eksempel, blev udsat for et benspænd af de helt store, så har Flemming Larsen og resten af bestyrelsen i corona-pausen stort set kun oplevet positive tilkendegivelser, og både medlemmer og frivillige der støttede op.

- Vores medlemmer og de frivillige har taget pausen i stiv arm, og det tror jeg også skyldes at vi, godt hjulpet af Jer i DBU Sjælland, hele vejen har kunnet kommunikere ud til vores medlemmer, hvilke retningslinjer osv. der har været gældende efter de forskellige udmeldinger fra myndighederne.

Fra stop til start
Men en ting er at snakke med folk i byen, eller på gåture når man møder dem om hvor godt det bliver når det igen er muligt at ”komme på græs”, en anden ting er så hvor mange, og hvem der rent faktisk dukker op når muligheden byder sig.

Derfor stod Flemming Larsen da også klar, da Hårlev BK’s seniortrænerteam havde gjort klar til årets første seniortræning – med et forsamlingsloft på 25 - for at se hvor mange spillere, der dukkede op.

- Vi blev da taget lidt på sengen, det skal jeg ærligt sige. Normalvis er der 15-16 stykker til en seniortræning, men der blev bare ved med at komme spillere, så til sidst var der 35, som jo så måtte deles ud på vores forskellige baner., fortæller Flemming Larsen med et smil. Et smil som også viser at havde formanden været bekymret for sit seniorholds fremtid, som en følge af corona-pausen, så kan den godt blive pakket langt væk.

Ikke kommet sovende til det
Det er dog heller ikke en hemmelighed at Hårlev BK har brugt corona-pausen til at gøre opmærksom på sig selv, og har gjort en indsats for at se om ikke de kunne få vendt pausen til det positive.

154511981 1021535348373978 7520086135215865292 O

Flemming Larsen fortæller: - Vi har været rundt med flyers til over 1.000 husstande og så har vi fået lavet en plakat vi har delt på Facebook. En plakat som er blevet set af over 4.500, så vi har helt sikkert også gjort noget for det. Samtidig har vi fået samlet et rigtig godt trænerteam, som også har bidraget til rekrutteringen.

Man bliver glad, for at se at folk har lyst til at komme tilbage. Flemming Larsen - Hårlev BK

Og spørger man Flemming Larsen, hvordan det som formand, efter en lang usikkerhedsperiode, er at se et rent overrend af spillere på banerne til første træning så er svaret da også ligetil.

- Man bliver glad, for at se at folk har lyst til at komme tilbage. Folk kom til mig og fortalte hvor meget de havde savnet fodbolden, fællesskabet og det sociale aspekt, og at være aktive, og det er jo dejligt at vores klub kan være med til at give et smil på læben til alle de her spillere, så man bliver da glad. – slutter Flemming Larsen.

Den gode genstart
Flemming Larsen og Hårlev BK’s historie er også historien om en klub der har brugt corona-pausen produktivt, og som lige nu står mit i den gode genstart.

Til det har DBU Sjælland lavet en hel temaside, fyldt med gode råd og værktøjet til din klub, alt sammen kan du finde nedenfor.