Serie 5-6, U17 Drenge 2-3, U16 Drenge 2-3 og U15 Drenge 3-4 bliver fra og med weekenden 4./5. september døm-selv-rækker, hvor klubberne selv skal finde en egnet kampleder.

Beslutningen er truffet på baggrund af, at en stigning i antallet af 11-mandshold har medført udfordringer med at påsætte dommere til samtlige 11-mandskampe.


I tvivl om din kamp blevet en døm-selv-kamp?

NB: Rent praktisk kan du i kampprogrammet se, om jeres kamp har påsat en dommer. Hvis der ikke er påsat en dommer, så kan du anmode om en dommer ved at sende en mail til dommer@dbusjaelland.dk
Vi kan i sagens natur ikke garantere, at vi kan finde en dommer til jeres kamp, men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe. I får naturligvis besked, hvis det ikke er muligt at finde en dommer. 


Påsætningsforsøg i 11-mands
I marts 2021 igangsatte vi et forsøg med at påsætte dommere til samtlige af DBU Sjællands 11-mands rækker. Bag beslutningen lå en vurdering af, at vi med et stigende antal aktive dommere, så en mulighed for at lette hverdagen for trænere og ledere i fodboldklubben.

Stigning i holdtilmelding
Op til starten på efterårsturneringen 2021 opstod der dog det positive problem, at langt flere 11-mandshold har tilmeldt sig DBU Sjællands turneringer. For eksempel er antallet af hold i Serie 6 steget med næsten 62 procent fra 55 i efteråret 2020 til 89 i 2021.

Derfor har det desværre vist sig nødvendigt at lade de otte nævnte 11-mandsrækker overgå til døm-selv-kampe. Som en afledt konsekvens vil vi i mindre grad have mulighed for at påsætte dommere til 8-mandskampe.

Dommerne er også frivillige
Det spiller naturligvis også ind, at dommerne dømmer fodbold i deres fritid. Derfor afgør den enkelte dommer selv, i hvor høj grad han eller hun ønsker at stå til rådighed for at dømme kampe for DBU Sjælland. Særligt weekenderne kan være en udfordring, da mange dommere også er trænere eller ledere i fodboldklubber. Det gør det selvsagt svært at vurdere, hvor mange dommere det kræver, hvis samtlige 11-mandskampe skal påsættes automatisk.

Bliv uddannet dommer 
Det er fortsat DBU Sjællands erklærede mål, at vi skal være det mest attraktive sted at være fodbolddommer. Derfor vil vi sammen med jer i klubberne fortsætte arbejdet med at rekruttere nye og fastholde de eksisterende dommere. Følg med på vores hjemmeside, hvor vi løbende slår nye grunddommerkurser op.

Har du mod på at dømme fodbold? Her kan du læse mere om dommeruddannelsen. Og i videoen herunder kan du møde en række af dine kommende kollegaer.