Kan du huske dit første fodboldstævne? Den første gang du tog klubtrøjen over hovedet, det første kampråb med holdkammeraterne og den første kamp mod en anden klub?

Det skal være noget helt særligt at tage til sit første stævne. Og derfor er det vigtigt, at det bliver en god oplevelse. For at styrke stævneoplevelsen for 3-mands U5 har DBU Sjælland, på indstilling af Børneudvalget, valgt, at alle 3-mands U5 stævner i efteråret 2022 bliver til medaljestævner, da medaljer til alle bidrager til at gøre oplevelsen mindeværdig. 

Derudover vil antallet af stævnedage bliver reduceret fra 4 til 2. Det sker ud fra et ønske om, at vi hellere vil have to gode stævnedage, end fire tyndt besatte, som tidligere har været tilfældet.

Leg, tryghed og fællesskab
Som beskrevet i DBU’s børnestrategi skal et børnestævne have fokus på leg, tryghed og fællesskab. Derfor er det vigtigt at både værtsklub, udehold, trænere og forældre gør en indsats for at sikre, at børnene får den bedst mulige start på den del af fodbolden, der handler om at spille kampe og møde børn fra andre klubber.

Del gerne jeres første stævneoplevelse på sociale medier med #mitførstefodboldstævne og #dbusjælland