Det er med stor vemod, at vi har modtaget budskabet om Gustav Norups død 14. februar.

Gustav Norup (født 1931) var gennem 20 år frivillig leder i DBU Sjællands organisation, hvor han ydede et stort og vigtigt bidrag til udviklingen af fodbolden i Danmark og ikke mindst på Sjælland.

Efter at være blevet valgt som suppleant i 1981, sad han fra 1986 til 2001 i DBU Sjællands bestyrelse.
Han var sideløbende en del af Turneringsudvalget (86-89) og Uddannelsesudvalget (1986-2001), hvor han fra 1989 også var formand. Fra 1981 til 2001 var han en del af DBU's repræsentantskab.

Gustav Norups hjerte brændte i høj grad også for den lokale fodbold, hvor han gennem 10 år var formand for Faxe Boldklub (1973-1984). Her forblev han aktiv til det sidste og ifølge et mindeord på sn.dk 'dirigerede han med myndig hånd klubbens generalforsamlinger de seneste mange år' og var desuden en flittig gæst ved klubbens hjemmekampe.

Gustav Norup forstod også vigtigheden af at anerkende og hylde de frivillige ildsjæle i klubberne. Gennem sit arbejde hos Faxe Bryggeri (i dag Royal Unibrew) var Gustav Norup initiativtager til at få oprettet Royal Unibrews Faxe Kondi Lederlegat hos DBU Sjælland, som i perioden 1985 til 2016 årligt blev uddelt til to frivillige ledere i DBU Sjællands medlemsklubber.
Selv var Gustav Norup kendt som en dygtig fodboldleder, og som et rart, positivt og imødekommende menneske.

Gustav Norup modtog i 1991 DBU Sjællands æresemblem og i 2001 DBU's sølvnål.

Efter sit ophør i det organisatoriske arbejde blev han medlem af DBU Sjællands veterangruppe, hvor han gennem en årrække deltog i forskellige sociale arrangementer med andre forhenværende frivillige ledere og medarbejdere.

Vores tanker går til Gustav Norups familie.

Æret være hans minde.

På vegne af DBU Sjælland.

Jakob Koed
Formand for DBU Sjælland