På onsdag d. 25. maj ligger Helsinge Stadion græs til et brag af en finale, når seriepokalen 2021/2022 skal afgøres. Helsinge Fodbold der har vundet hjemmebanefordelen via lodtrækning, tager mod Bosna IF, der må tage turen til det nordsjællandske i kampen om trofæet.

Helsinge Fodbolds vej til finalen
Helsinge Fodbold hvis hold normalt er at finde i serie 2, står i finalen efter et pokalridt, der har budt på 4 sejre og en enkelt afgjort på skrivebordet. Allerede i første kamp skulle holdet fra det nordligste Sjælland, ud i noget af en opgave, da den stod på straffesparks-konkurrence efter 1-1 i ordinær spilletid mod AB.

Og straffesparks-konkurrencer er åbenbart lidt af en specialitet for Helsinge Fodbold, da de også i semifinalen slog deres modstandere ud på en sådan, og dermed bookede billetten til finalen. Her var kampen endt 0-0 mod Bæk City, men igen trak Helsinge Fodbold sig altså ud af opgøret med sejren efter straffespark.

I de to mellemliggende kampe er det blevet til en 2-1 og 3-1 sejr, og en sammenlagt målscore i ordinær spilletid på 6-2.

Af de 6 mål er 3, altså halvdelen, scoret af Emin Demir, der også tager titlen som topscorer for holdet i seriepokalturneringen.

Champagnefodbold
Thomas Jessen, holdleder for Helsinge Fodbolds serie 2 hold, og formand i klubben, sætter følgende ord på holdet der står klar til at spille om trofæet.

- Vi har grundet Corona oplevet noget spillerafgang, kombineret med en nedrykning. Det betyder at vi har haft brug for at vores 2. holds spillere trådte frem, og det må man sige de har gjort. Det er et hold med topmotiverede spillere, og som vores trænerteam virkelig får det bedste ud af.

Det glæder også formanden at det er et hold bestående af drenge, der for størstedelens vedkommende har trådt deres første fodboldstøvler i klubben, som nu skal kæmpe med om en stor titel, og de går da også til kampen med ambitionen om at vinde den.

Vi har stor spænding, og vi ved at vi ikke kommer sovende til en sejr. Vi spiller engageret og glad fodbold, og da de var små kaldte vi det champagne fodbold Thomas Jessen, holdleder og formand serie 2, Helsinge Fodbold

Bosna IF’s vej til finalen
Klar til at give Helsinge Fodbold kamp til stregen står den purunge fodboldklub Bosna IF etableret i 2020, der normalvis er at finde i den sjællandske serie 5.

Som deres modstandere har det også krævet en stor indsats at stå i finalen, og ligesom modstanderne fra Helsinge har turneringen budt på 2 straffesparks-konkurrencer. Først mod Farum BK og senest i semifinalen mod Ejby IF Fodbold.

Så går seriepokalfinalen i straffesparks-konkurrence er det altså 2 temmelig rutinerede hold, der står overfor hinanden.

Modsat finalekonkurrenterne fra Helsinge Fodbold, så har Bosna IF kun slået højere rangerende hold ud, fra Serie 2 til Serie 4, men har også hele vejen gennem seriepokalen har hjemmebanefordel.

Dermed er det holdets første kamp i seriepokalen, hvor hjemmebanen, Langbjergskolen i Brøndby Strand, ikke danner rammerne om kampen.

Bosna IF kommer til finalen med en målscorer, i ordinær spilletid, på 9-7.

Vi angriber fra start
Denis Ismailovic, træner i Bosna IF fortæller om en gruppe af spillere og en klub, som ser frem mod onsdagens store opgør.

- Vi er et nyt hold, stiftet i 2020, og består af 20-25 knægte der har spillet i forskellige klubber og nu er samlet i Bosna. Vi er glade for at have nået så langt, og vi har kæmpet, og vi har fortjent at stå i finalen og vi vil gøre alt hvad vi kan for at vinde den.

Om fodbolden som træneren forventer at se fra sit hold siger han.

- Vi skal spille vores fodbold og vi angriber fra starten, Jeg har store forventninger og det bedste er at vi har alle klar til kamp. Vi er selvfølgelig glade og stolte over at være i finalen, og vi bliver endnu gladere hvis vi finder. 

Knægtene er klar til finalen og de glæder sig meget. Denis Ismailovic, træner Bosna IF

Kom på stadion, der er gjort klar til braget
Trænger man til en på fodboldopleveren og to hold der kommer til at kæmpe alt hvad de kan for at vinde, så er det på onsdag d. 25. maj, at man skal sætte kursen mod Helsinge Stadion.

Rammerne om banen er gjort klar med mulighed for køb af mad, øl- og vandsalg og alt hvad der ellers hører til en finale.

Vejrudsigten ser endda også lovende ud, og vi tør godt garantere at fodbolden bliver med fuld intensitet, fra begge hold.

Rigtig god kamp til alle tilskuere, dommerne og de to hold.