Der er god gang i idrætshallen ved Ole Rømer-Skolen i Høje Taastrup sent fredag eftermiddag. En flok børn løber og leger med fodbolde, mens træneren og holdlederen er ved at gøre klar til dagens træning.

Det ligner en helt almindelig gruppe børn i alderen 6-12 år, men de har allesammen udfordringer af forskellige slags, som gør, at de ikke kan begå sig på et almindeligt fodboldhold.

“Det er børn, der enten har prøvet at gå til almindelig fodboldtræning, som ikke er lykkedes, eller hvor forældrene næsten på forhånd ved, at det ikke kan lade sig gøre – og som har brug for de rigtige rammer”, fortæller holdleder Line Aoussar.

Dream Team 1 Der bliver gået til den, når børnene spiller kamp.

”Vi har valgt at kalde holdet for Dream Team. Dels udlever spillerne deres drømme ved at få lov til at gå til en sport og fritidsaktivitet og blive gode til fodbold, og dels så er spillerne jo bare nogle dejlige og rummelige børn, der er med til at skabe et fantastisk hold, som lever op til navnet Dream Team”, siger hun.

For børn med diagnoser og kognitive udfordringer er faste rammer vigtige, og derfor foregår træningen på samme måde hver gang. Ved hjælp af piktogrammer med tekster og tegninger viser Line, hvornår der er samling, opvarmning, kamp eller evaluering. Dermed er alle børnene med på, hvad der skal ske – og de føler sig trygge ved overgangen til en ny aktivitet.

Træneren Ezekiel fører an i opvarmningen, som starter med tre runder rundt i hallen. Efter nogle flere øvelser og lege er det tid til en lille kamp, og et par søskende, der har siddet og kigget på, kommer med ind på banen. Line aftaler med sit hold, hvem der spiller angriber og forsvarer, og så stiger tempoet i hallen.

Børnene går til den, og et mål bliver fejret, som havde man vundet VM. Hvad stillingen er i kampen, er der ikke så mange, der bekymrer sig om. Det er bare sjovt at spille – og sjovt at score mål.

De små konflikter, der opstår undervejs, bliver håndteret med stor tålmodighed af de voksne – en tålmodighed, der måske ikke altid er at finde på almindelige fodboldhold.

Line Aoussar fortæller, at der er sket en tydelig forbedring af børnenes motorik for de af spillerne, der har gået på holdet i et halvt år eller mere.

“Hvor de tidligere havde svært ved bare at ramme bolden, kan de styre og kontrollere bolden bedre nu og lave nogle træk på banen”, siger hun og tilføjer, at der også fra børnenes skole meldes om forbedringer, for eksempel i børnenes evne til at samarbejde.

Efter en sjov og aktiv times tid er der samling til sidst, hvor Line, Ezekiel og børnene taler om, hvordan det er gået til dagens træning. Der er røde kinder og thumbs up hele vejen rundt, og børnene pibler ud til deres forældre og går på en velfortjent weekend.

Dream Team 2 Dream Team er et fodboldhold for børn i alderen 6-12 år med diagnoser eller kognitive udfordringer.

Dream Team træner hver fredag kl. 17 – her i vinterhalvåret er det indendørs i Ole Rømer-Skolens idrætshal. Alle børn i alderen 6-12 år er velkomne – og holdet kunne også godt bruge flere voksne frivillige. Læs mere på Høje Taastrup IFs hjemmeside www.htifodbold.dk under punktet Børn/unge.