Teknik og taktik. Driblinger og finter. Afleveringer og afslutninger. Det skal man have styr på i almindelig fodbold – og det skal man så sandelig også i eFodbold.

Fodbold kan dyrkes på banen, fra sidelinjen, i hallen, i fjernsynet – og med en controller i hånden i FIFA. Den 25. og 26. november kan børn og unge få dyrket deres indre Ronaldo, både på Playstation og i en sportshal. Der inviterer DBU Sjælland og Møns Fodboldklub nemlig til ECAMP i Mønshallerne.

Om fredagen kl. 16-21 er det for 13-17-årige, og lørdag kl. 10-15 er det for de 8-12-årige – og både drenge og piger er velkomne! Der bliver stillet Playstations op med controllere, så man skal bare selv have indendørs sko med til de fysiske aktiviteter.

”Hver af dagene starter med, at vi giver de unge nogle gode FIFA-fifs, og de får lov at træne det. Efter en spisepause afvikler vi en lille FIFA-turnering. Og til slut har vi hallen i et par timer, hvor vi spiller noget indendørs fodbold”, fortæller Mathias de Krak fra DBU Sjælland, der både er eFodbold-instruktør og almindelig fodboldtræner.

Netop koblingen mellem fodbold på skærmen og fodbold på banen er noget, der bliver lagt vægt på.

”Det er mange af de samme øvelser, vi laver i FIFA og når vi kommer over i hallen. Så vi forsøger at binde tingene sammen”, siger Mathias de Krak, der understreger, at der er plads til alle i de to aldersgrupper – uanset deres niveau inden for henholdsvis den elektroniske og den almindelige udgave af fodbold.

DBU Sjællands eFodbold-tilbud er udviklet for at appellere til børn og unge, der måske normalt ikke dyrker idræt. Med eFodbold åbner der sig en ny måde at opleve og dyrke fodboldspillet – i første omgang til et enkeltstående event, og på længere sigt eventuelt i foreningsregi med de gode oplevelser og samlende øjeblikke, det medfører.

ECAMP afvikles som en del af samarbejdet mellem DBU Sjælland, DBU og Vordingborg Kommune, den såkaldte velfærdsalliance. Samarbejdets formål er at styrke borgernes sundhed gennem forskellige fodboldaktiviteter.

Her kan du booke billetter – det koster bare 10 kr.: