Ny slagsang fejrer breddefodbolden på Sjælland
”Vi sætter ild til plænen” er DBU Sjællands sang, der markerer fodboldunionens 120 års jubilæum og samtidig er en hyldest til de mange tusind danskere, der hver uge mødes i fodboldens fællesskab.
Vi har alle sammen skrålet med på landsholdets slagsange – især når landsholdet deltager i slutrunder.
Men fodbold er jo meget mere end landsholdet. Næsten 350.000 danskere er medlem af en fodboldklub, og alene på Sjælland går over 90.000 til fodbold. Lige fra 3-årige, der går til ”blebold” med deres mor eller far, over ungdomsspillere på alle niveauer til de ældre spillere, der stadig giver den gas. Og udover spillerne er der de omkring 120.000 uundværlige trænere, ledere og andre frivillige i dansk fodbold.
En slagsang til breddefodbolden
Fodbold er for alle, og fodbold er fællesskab – vi samles om sporten på samme måde, som vi samles om musik. Så DBU Sjælland fik den ide at få produceret en slagsang til breddefodbolden. En sang, der skal hylde de mange breddefodboldspillere og de frivillige, der får det hele til at hænge sammen.
DBU Sjælland indgik derfor et samarbejde med Danish Songwriting Academy i Roskilde, som uddanner fremtidens sangskrivere og producere.
”Akademiet valgte sammen med DBU Sjælland at udskrive en intern konkurrence, hvor tre grupper af studerende gav hvert deres bud på en slagsang. Blandt dem valgte vi sangen ’Vi sætter ild til plænen’, som er en rigtig ørehænger. Det er en sang, som tekstmæssigt rammer godt ind i, at fodbold er for alle, uanset alder, niveau og social status”, siger DBU Sjællands formand Jakob Koed.
Sangen fik urpremiere til DBU Sjællands 120 års jubilæumsfest i september, og nu skal den ud at leve på græsbanerne i Fodbolddanmark.
”Vi håber, at breddefodbolden vil tage sangen til sig og for eksempel spille den i forbindelse med stævner og andre events”, siger DBU Sjællands formand Jakob Koed.
Fedt at dykke ned i fodboldens verden
’Vi sætter ild til plænen’ er skrevet og produceret af de tre unge sangskriverstuderende Mikkel Broch-Lips, Katrine Brixen og Thomas Lund, som til lejligheden har taget bandnavnet Kald Mig Te.
De studerende synes, at det var en meget interessant opgave, fordi de normalt skriver og producerer sange med nogle lidt andre temaer end fodbold.
”Det var fedt at dykke ned i fodboldens verden. Jeg prøvede at huske tilbage, til da jeg gik til fodbold som dreng og tænkte over, hvad jeg selv syntes var vigtigt ved fodbold dengang. Vi prøvede at genkalde de følelser, man havde i omklædningsrummet, lige inden man skulle ud at spille kamp”, siger Mikkel Broch-Lips, der er ved at uddanne sig til sangskriver og producer.
Rektor for Danish Songwriting Academy, Anne Meldal Nørgaard, syntes, at det var en genial opgave for hendes studerende.
”Det er vigtigt, at vores studerende bliver inspireret og kastet ud i forskellige typer opgaver – og gerne med fod i den virkelige verden. For at kunne leve af at være sangskriver og producer, er det en kæmpe fordel også at kunne lave musik i andre sammenhænge, som til f.eks. film, reklamer og tv. Denne sang skulle de studerende lave ud fra nogle tanker sat i søen af DBU Sjælland, og det har de gjort til UG, synes jeg”, siger Anne Meldal Nørgaard.