Det blev et fodboldstævne med indlagt overraskelse. Efter første del af IF Frem Bjæverskovs Kaos-stævne i Skovbohallen i lørdags skulle de yngste spillere have medaljer, og der var kåring af Årets spiller på de forskellige årgange.

Men så tog først DBU Sjællands formand Jakob Koed – og derefter formand for DBU Sjællands børneudvalg Kim Møller – ordet og kunne fortælle de mange forsamlede børn, forældre og klubfolk, at IF Frem Bjæverskov er kåret til Årets børneklub på Sjælland 2023.

Klubben vinder prisen for dens målrettede arbejde for børnefodbolden. IF Frem Bjæverskov er inde i en rivende udvikling, hvor de bl.a. er blevet DBU Børneklub, Get Movin’ klub og har haft en massiv medlemsfremgang.

”I opfostrer også mange frivillige ildsjæle, der lægger et stort arbejde her i klubben. Alle disse ting er med til, at I udvikler klubben i en stejlt stigende kurve. Det skal I være stolte af, og det skal I værne om”, sagde DBU Sjællands formand Jakob Koed.

Kim Møller fra DBU Sjællands børneudvalg lagde i sin tale vægt på en række af de tiltag, klubben gør for børnefodbolden: At der er plads til det enkelte barn, at trænerne bliver uddannet og at der er et godt miljø for forældrene.

Viceborgmester Ken Kristensen ønskede også klubben tillykke med titlen på vegne af Køge Kommune, og klubbens sportslige koordinator Jens Brøchner Jensen takkede mange gange for hæderen.

Udover en flot pokal, et stort banner og et diplom fik klubben overrakt 100 fodbolde af DBU Sjællands formand.

Og med alt det formelle overstået fortsatte det hyggelige stævne, der bød på flere fodboldkampe, slikposer til børnene og en ret så populær pølsevogn lige uden for hallen.

Om prisen Årets børneklub på Sjælland

Hvert år kårer DBU Sjælland årets børnefodboldklub. Prisen går til en klub, der har gjort en ekstraordinær indsats for børnespillerne. Måske tilbyder klubben gode muligheder for uddannelse og udvikling af trænere eller klubben har et exceptionelt børnemiljø.

Har din klub været særligt god til at uddanne og udvikle børnefodboldtrænere? Eller er i særligt gode til at sikre, at spillernes forældre er involveret i klubben og børnene? Så kan det være, at I er årets børneklub hos DBU Sjælland.

Vi vil også gerne høre fra dig, hvis du blot har kendskab til en klub, som du mener bør komme i betragtning til prisen som "Årets Børneklub". Skriv til nich@dbusjaelland.dk