Som fodbolddommer er man i begivenhedernes centrum, og følelserne kan nemt komme i kog hos både spillere, trænere og tilskuere.

Selv om det heldigvis er sjældent, så sker det en gang imellem, at en dommer bliver udsat for vold eller trusler i forbindelse med en kamp. Og hvis det sker, så har man som dommer under DBU Sjælland mulighed for at kontakte unionens Task Force, der kan yde råd og vejledning.

Dommerklubber med i Task Forcen
Som noget nyt bliver formændene for de sjællandske dommerklubber også en del af Task Forcen.

DBU Sjællands formand Jakob Koed, som selv har dommerbaggrund, siger om den nye organisering af Task Forcen:

”Ved at slå administrationens og dommerklubbernes indsats sammen kan vi nu levere en samlet indsats over for den enkelte dommer, som måtte have haft en ubehagelig oplevelse i DBU Sjællands tjeneste. Jeg forventer, at de berørte dommere vil opleve, at vi med det udvidede samarbejde bliver endnu bedre til at støtte dem og hjælpe dem godt videre efter en dårlig oplevelse”, siger Jakob Koed.

Dommerne skal kun foretage ét opkald
Der er i alt fire dommerklubber på Sjælland, nemlig Frederiksborg Amts Fodbolddommerklub, Københavns Amts Fodbolddommerklub, Syd- og Østsjællands Fodbolddommerklub samt Vestsjællands Fodbolddommerklub.

Formændene fra fire dommerklubber har været med i arbejdet med at udvikle Task Forcen, og de ser gode muligheder i den nye organisering.

”Vi er glade for at være landet på en løsning, hvor vi samler kræfterne i en fælles løsning. Når man har haft en dårlig oplevelse, så er det en fordel, at man kun skal foretage ét opkald, og derfor er vi glade for at udvide samarbejdet med DBU Sjælland. Og det er vores forventning, at den nye struktur af Task Forcen vil få de berørte dommere til at blive i dommerhvervet – også efter en dårlig oplevelse”, lyder det i en fælles udtalelse fra dommerklubberne.