Pigeraketten fungerer godt som et værktøj til at få flere piger til at få øjnene op for fodbolden og vores klub Thomas Troels Jensen, ungdomskoordinator i Avedøre IF

Har din klub lyst til at få flere fodboldspillere mellem 5 og 9 år på jeres pigehold? Så er løsningen at afvikle Pigeraketten i 2024 – og lige nu er tilmeldingen til Pigeraketten i 2024 åben.

En af de klubber, der afviklede og havde succes med Pigeraketten i 2023, er Avedøre IF, der gerne vil have flere piger ned på anlægget, som en del af deres pigehold.

”Vi afholdt Pigeraketten for første gang i år, fordi vi vil rekruttere flere piger og der er Pigeraketten jo et velprøvet og godt værktøj. Jeg kendte godt pigerakettens koncept og nu, hvor pigefodbolden bliver mere og mere populær, så fungerer Pigeraketten godt som et værktøj til at få flere piger til at få øjnene op for fodbolden og vores klub,” siger Thomas Troels Jensen, ungdomskoordinator i Avedøre IF, og fortsætter:

”Det er der jo er heldigvis mange, som gerne vil - det kunne vi jo se med, hvor mange piger, der deltog i vores afvikling i 2023, så vi snakker da om at afvikle igen i år.”

Tilmeldingen er åben

Tilmeldingen til at afvikle Pigeraketten i 2024 er nu åben.

Pigeraketten flyver igen i 2024 afsted både i foråret og i efteråret. Det er muligt at søge om datoer fra 12. april - 30. juni og igen fra 1. august - 8. september.

Ansøgningsfristen for at komme med i den første turplan er den 7. januar 2024. Ansøgninger, der sendes efter den første frist, risikerer at blive afslået grundet stor efterspørgsel. Vi anbefaler derfor klubber med at være hurtige og ansøge inden for fristen, hvis man ønsker at få besøg af Pigeraketten i det kommende år.

Glade deltagere skal gerne blive til glade medlemmer

Omkring 40 glade piger deltog, da Avedøre IF afviklede Pigeraketten i 2023. Særligt var der mange piger fra årgangen 2017-18, der deltog – det gjorde, at klubbens ungdomskoordinator på afviklingsdagen sørgede for, at der blev oprettet en 2017-18 årgang i klubben, som pigerne kunne starte på efterfølgende.

Det var der til at begynde med fem af pigerne, som gerne ville og da flere er kommet til løbende, er årgangen nu helt oppe at køre – i et setup, der får samme kærlighed, som alle andre hold i klubben.

”Hvad vil pigerne have i forhold til drengene? Alle vil have bolde og baneplads, men vi er gået sindssygt meget op i ikke at gøre forskel. Så alle får første parket til baner, bolde, boldrum og alt træningsudstyr. Det er nøjagtigt lige for både piger og drenge,” siger Thomas Troels Jensen og fortsætter:

”Pigerne kræver lidt mere af, hvad der ellers skal ske. Så vi har fået sat ekstra store spejle op i deres omklædningsrum og nogle faste skabe til hvert hold, hvor de kan have fx en højtaler og forskellige badeartikler.”

Vi sørgede for, at mange af pigetrænerne på de etablerede hold kom og deltog og de syntes også rigtig godt om konceptet, og så får de deltagende piger samtidig nogle genkendelige ansigter Thomas Troels Jensen, ungdomskoordinator i Avedøre IF

For at udvikle klubben og særligt pigeafdelingen har klubben lavet en hel pigestrategi. Klubben er oppe på at have 12 pigeårgange, men vil gerne have endnu flere. Et af elementerne i klubbens pigestrategi er derfor rekruttering, og der er Pigeraketten et velprøvet værktøj til at få fat i de yngste årgange.

”Det er nemt for os som klub at få besøg af Pigeraketten. Vi sørgede for, at mange af pigetrænerne på de etablerede hold kom og deltog og de syntes også rigtig godt om konceptet, og så får de deltagende piger samtidig nogle genkendelige ansigter, hvis de kommer ned i klubben efterfølgende,” siger Thomas Troels Jensen.

Værd at vide om Pigeraketten

Pigeraketten er DBU’s populære fodboldaktivitet for alle 5-9-årige piger. Ombord på Pigeraketten får de deltagende piger mulighed for at flyve ud i et unikt rumunivers, hvor de skal besøge planeter med forskellige fodboldaktiviteter. Hele vejen gennem Pigerakettens afvikling er leg og bevægelse i højsædet – men flere af øvelserne kan overføres til klubbens daglige træning.

Pigeraketten er således et godt aktivitetstiltag for klubber, der vil have flere 5-9-årige piger ind i klubben. Samtidig er det en oplagt mulighed for at sætte et ekstra fokus på pigefodbolden i lokalområdet og det gode arbejde, som I måske allerede gør for pigefodbold i klubben.

Som klub får I hjælp til afviklingen, da DBU stiller med en instruktør, der sammen med klubbens frivillige hjælpere sikrer, at I og pigerne får en fantastisk og inspirerende dag med Pigeraketten.

2023 var et rekordår

Pigeraketten er i mere end 25 år både lettet og landet over hele fodbolddanmark, men i 2023 var Pigeraketten på besøg hos rekordmange klubber og med rekordmange deltagere ombord.

I alt var der 163 afviklinger af Pigeraketten på tværs af Danmark, hvor 7.286 piger deltog, hvilket er en markant stigning i forhold til de foregående år.

På Sjælland og øerne var der også godt gang i afviklingerne af Pigeraketten. DBU Sjællands klubber havde 38 afviklinger, I DBU København var der 6 afviklinger, på Bornholm var der 3 afviklinger og på Lolland-Falster var der 2 afviklinger.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAvedoreIFFodbold%2Fvideos%2F712768037029013%2F&show_text=true&width=560&t=0" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
8009948
2SC 3035