Finpudsning af formen. Taktiske eksperimenter. Eller slet og ret bare fordi I ikke kan undvære dysterne i weekenden.  

Bolden ligger sjældent stille i de danske fodboldklubber, som benytter hvert et græsstrå og ledige banetid til at holde tusindvis af fodboldspillere i gang – hele året rundt.

Det kan skabe lidt af et arbejde for klubbens administration at holde styr på bane-puslespillet uden for sæsonen. En ny funktion i DBU’s systemer lægger noget af arbejdet ud til trænerne, som nu selv kan tage sig af første del af oprettelsen af en træningskamp

Lad holdet sætte bolden i gang 

”Hej kampfordeler. Vi vil gerne booke en bane til træningskamp”. ”Hej træner. Hvem skal I spille mod?”.

Mailkorrespondancerne kan hurtigt blive lange, og der kan være en del af dem, når klubbens trænere fylder fodboldkalenderen ud mellem sæsonerne.

Nu kan trænere og holdledere udfylde de grundlæggende oplysninger om de enkeltkampe, de planlægger. Og så kan klubbens kampfordeler nøjes med at godkende og fordele kampene ud på klubbens baner.

En løsning, der skal give klubben mulighed for at flytte noget af tastearbejdet ud til trænere og holdledere.

Hvis man har et af klubhvervene ’Træningskampopretter’ eller 'KampKlar', så kan man som udgangspunkt oprette træningskampe via Mit DBU her

Klubben kan dog vælge at indsnævre feltet, ved kun at tilbyde muligheden til 'Træningskampoprettere'. Alle træningskampe skal godkendes i KlubOffice, før de er endeligt oprettet.

Klik kampene i holdets kalender 

I slutningen af sidste år blev det muligt, også at hente træningskampe ind i fodboldkalenderen i det populære holdværktøj, KampKlar. En funktion, der foruden træningskampe, også dækker DBU turneringskampe- og stævner.

Hvis man sørger for at sætte modstanderholdets træner med på de kampe, man opretter, så får begge hold automatisk besked, når kampen er oprettet. Det kan gøre en stor forskel for både trænerteam, spillere og klub, når opstartskampene ruller. Særligt for de hold, der benytter KampKlar. 

"Vi har lige nu 10 kampe planlagt, og et helt hold, der frem til sæsonstart kun skal spille de træningskampe, vi arrangerer for dem. Så det er en stor hjælp, at det nu bliver lige så let som med turneringerne", fortæller Heidi Ellehauge fra Nykøbing FC. 

Træningskamp-børs skiftes ud 

De nye muligheder for at oprette træningskampe med den modstander, man har fundet ude på banen, via netværk eller sociale medier, betyder samtidig et farvel til den børs-mulighed, som hidtil har været vejen til at oprette træningskampe for trænere og holdledere. 

”Vi må desværre konstatere, at meget få benytter sig af muligheden for at finde modstandere på denne måde. Derfor vælger vi at bruge ressourcerne på at hjælpe trænere, frivillige og klubber med at få kampene ind i de værktøjer, de bruger i fodboldhverdagen,” fortæller IT Chef, Heidi Lüthje.

Muligheden for at finde modstandere via børsfunktionen er udgået på Mit DBU og Fodbold app’en.

Hvis du har klubhvervet 'Træningskampopretter' eller 'KampKlar', kan du oprette jeres træningskampe her