Vær jer selv. I skal mærke efter og prøve ting af frem for at efterligne andre. Hvis I er jer selv, så bliver I også gladest i trænerrollen. Landsholdstræner - Lars Søndergaard

Humøret var højt i går, da unge trænere i projektet Fremtidens Trænere på tværs af landet var samlet. Dagen var en succes for de unge trænere, og begejstringen var til at mærke hos Claudia, der ville tage inspirationen med hjem til hendes U7-U11 hold i Fjordager IF.  

- Det er vildt interessant at være med. Det er fedt at se, hvordan de træner her på landsholdet.  

Dagen i kvindelandsholdslejren bød på et pakket program med alt fra landsholdstræning, teambuilding, autografer og inspiration fra landstræner Lars Søndergaard. Det vigtigste for Claudia og hendes nye veninde Nadja fra Vordingborg IF var dog det sammenhold man fik med de andre trænere – og hinanden.  

- Det bedste ved det her projekt er det sammenhold man får med hinanden. Det er meget fedt at man kan komme til at falde i snak her, for det ville man jo ikke ellers.  

Nadja Og Claudia (1) Nadja fra Vordingborg IF og Claudia fra Fjordager IF

De unge trænere kommer ikke kun hjem med inspiration fra landsholdet. I foråret gennemførte de unge trænere UEFA C1 som en del af forløbet.  

- Det har givet mig ret meget, fordi jeg træner små børn, og jeg har lært hvordan man får dem til at høre bedre efter, når man skal have deres opmærksomhed, forklarer Nadja, og Claudia supplerer: 

- Ja, og det er blevet lettere for mig at forklare tingene så børnene forstår det.  

En vigtig påmindelse fra landsholdstræner Lars Søndergaard blev også delt med de unge trænere.  

- Vær jer selv. I skal mærke efter og prøve ting af frem for at efterligne andre. Hvis I er jer selv, så bliver I også gladest i trænerrollen. 

Med en kuffert fuld af viden, inspiration og Lars Søndergaards råd er disse unge trænere klar til at fortsætte deres udvikling som ”Fremtidens Trænere”. 

Fremtidens Trænere - Et unikt tilbud til unge trænere

Fremtidens Trænere er et forløb for unge trænere (13-20 år). Forløbet er særligt tilrettelagt de unge trænere, så de udvikler sig fagligt indenfor trænergerningen i fællesskab med jævnaldrende trænere.  

Forløbet indeholder:  

  • UEFA C1 træneruddannelse  
  • Besøg i kvindelandsholdslejren  
  • UEFA C2 træneruddannelse  
  • Besøg i herrelandsholdslejren  
  • Lokale netværksgrupper  

Fremtidens Trænere er en storstilet indsats, som DBU har lanceret i partnerskab med Forenet Kredit. Målsætningen er at uddanne 240 flere unge trænere om året indtil 2025.