Afgørelsens time nærmer sig, når der over den kommende tid skal findes i alt 16 nye pokalmestre i DBU Sjællands pokalturneringer.

Seniorpokalen spilles i Holbæk Sportsby den 20. maj og de resterende pokalfinaler spilles på tre lokationer (Allerød, Ballerup og Birkerød) den 14. maj.

Der er altså lagt op til en på opleveren for de mange finale-hold, og skulle man have lyst til at se lidt god fodbold, i forhåbentligt godt vejr, så er det bare med at tage til Allerød, Birkerød eller Ballerup, hvor der vil være gang i den fra kl. 10.00 og til sent på eftermiddagen.

Nedenfor finder du det fulde overblik over, hvilke kampe du kan se og hvor du kan se dem henne.

Seriepokalen

I den traditionsrige Seriepokalfinale mødes to Serie 3-hold, når Brøndby Strand IK brager sammen med IF Skjold Birkerød i Holbæk Sportsby. Caféen i Sportsbyen holder selvfølgelig åbent, så alle tilskuere kan købe både øl, vand, kaffe og grillpølser.

Holbæk Sportsby - lørdag den 20. maj

Kl. 12.00: Brøndby Strand IK (S3) – IF Skjold Birkerød (S3) (Seriepokalfinalen)+

I den traditionsrige Seriepokalfinale mødes to Serie 3-hold, når Brøndby Strand IK brager sammen med IF Skjold Birkerød i Holbæk Sportsby. Caféen i Sportsbyen holder selvfølgelig åbent, så alle tilskuere kan købe både øl, vand, kaffe og grillpølser.

Brøndby Strand IK ligger pt på en klar førsteplads i Serie 3, pulje 5, hvor de fortsat ikke har tabt en kamp og efter 16 kampe har en målscore på 93-15. Deres vej til Seriepokalfinalen har været fyldt med mindeværdige kampe – den mest mindeværdige må dog være deres 4. runde kamp mod sidste sæsons finalister fra Bosna IF. Kampen endte i straffesparkskonkurrence, hvor én redning fra Brøndby Strand IK’s keeper var nok til at tage den samlede sejr.

IF Skjold Birkerød har på deres vej til Seriepokalfinalen slået hele fire Serie-2 hold ud. De spillede sig i finalen med en overbevisende 3-0 sejr over Rosenhøj BK, men den kamp IF Skjold Birkerød nok husker mest på deres vej til Seriepokalfinalen er kvartfinalen mod Serie-2 holdet Havdrup Fodbold, som blev spillet på hjemmebane på Birkerød Stadion. Efter en medrivende affære endte kampen 4-4 i ordinær spilletid, og da der ikke blev scoret yderligere i den forlængede spilletid, skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence. Her var IF Skjold Birkerød iskolde fra pletten og endte med en samlet sejr på 8-5 og videre avancement i Seriepokalen.

Seriepokalen er DBU Sjællands ”lokale” pokalturnering, der har været afviklet siden 2011. I Seriepokalen er det herreseniorhold fra Serie 2 til og med Serie 5 kæmper om pokaltitlen. Rammerne for pokalfinalen er også lidt større, for der er både dommertrio, indmarch før kampen og en pokaloverrækkelse.

11-mands pokalturneringen

Ungdomspokalen - Drenge

I ungdomspokalfinalerne mødes de bedste ungdomsspillere fra DBU Sjælland. Finalerne er som regel tætte og intense kampe fyldt med fantastisk fodboldspil og flotte detaljer.

Du kan opleve 11-mands ungdomspokalen for drenge i Birkerød Idrætscenter.

Birkerød Idrætscenter – søndag den 14. maj 2023

Kl. 10.00: Greve Fodbold – Helsingør IF Fodbold (Ungdomspokalen U15 Drenge B)+

I Ungdomspokalens U15 Drenge B finale er det Greve Fodbold, der møder Helsingør IF Fodbold. Begge hold kommer med en række store og spændende kampe i bagagen fra deres vej til finalen, så der er lagt op til en spændende kamp mellem de to Række 3 mandskaber.

Helsingør IF Fodbold har på deres vej til finalen blandt andet slået Gladsaxe-Hero BK med hele 7-0 og slog Farum BK med 4-1 i semifinalen. Greve Fodbold slog Albertslund IF med hele 6-2 i semifinalen, ført af en flot hattrick af Lucas Doherty. Greve Fodbold kan også se tilbage på en spændende afgørelse i straffesparkskonkurrence mod Haslev FC i kvartfinalen.

Kl. 12.00: Hillerød Fodbold – Herstedøster IC (Ungdomspokalen U14 Drenge B)+

Klokken 12.00 på Birkerød Stadion står den på finalen i Ungdomspokalens U14 Drenge B finale, hvor Hillerød Fodbold og Herstedøster IC brager sammen. Finalen står mellem to hold, der har scoret mål på stribe på deres vej til finalen.

Herstedøster IC har scoret 16 mål på deres første fire runder – herunder en storsejr på 6-0 i 2. runde mod Køge Nord FC. Hillerød Fodbold har scoret hele 24 mål i deres første fire runder, blandt andet foranlediget af en storsejr på 9-1 i semifinalen mod Albertslund IF.

Kl. 14.00: Hvidovre IF – Brøndbyernes IF (Ungdomspokalen U14 Drenge)+

I Ungdomspokalens U14 Drenge finale står den på et opgør mellem Hvidovre IF fra Liga 2 mod Brøndbyernes IF fra Liga 1.

Hvidovre kommer selvtillidsfulde til finalen efter en tæt semifinalesejr på 3-2 over Greve Fodbold og en sejr over AC Amager Academy på 3-1 i kvartfinalen.

Ligeledes vil de unge talenter fra Brøndbyernes IF være fulde af selvtillid frem mod finalekampen. Holdet ligger lige nu nummer 1 i U14 Drenge Liga 1 og i Ungdomspokalens semifinale slog de rivalerne fra KB med 2-1.

Birkerød Idrætscenter – onsdag den 17. maj 2023

Kl. 18.30: AB – Brøndbyernes IF (Ungdomspokalen U15 Drenge)+

I Ungdomspokalen for U15 Drenge mødes AB og Brøndbyernes IF i finalen, der spilles på Birkerød Stadion.

AB, der spiller i Liga 2, har spillet sig i finalen blandt andet gennem overbevisende sejre over B1903, LSF og Greve Fodbold. Brøndbyernes IF fra Liga 1 har også været dominerende på deres vej til U15 ungdomspokalfinalen – blandt med en 5-2 sejr over HB Køge og en 4-0 sejr over Farum BK.

Ungdomspokalen - Piger

I pigernes ungdomspokalfinaler spiller de bedste hold fra DBU Sjælland. Finalekampene ser ud til at være tæt pakket med spændende opgør og et væld af store talenter. Hvem ved om man måske ser en eller flere kommende a-landsholdsspillere?

Du skal en tur til Ballerup Idrætspark den 14. maj, hvis du vil opleve pigernes ungdomspokalfinaler.

Ballerup Idrætspark – søndag den 14. maj 2023

Kl. 10.00: Frederiksværk Fodbold Klub – Vordingborg IF (Ungdomspokalen U15 Piger)+

Der er lagt op til en gennemført spændende kamp i U15 Piger finalen, hvor Frederiksværk Fodbold Klub og Vordingborg IF mødes. Det er nemlig en kamp imellem to hold, der endnu ikke har lukket mål ind i deres kampe i årets Ungdomspokal.

Frederiksværk Fodbold Klub kan blandt andet se tilbage på en storsejr på 5-0 i 2. runde over Vallensbæk IF. Vordingborg IF har både haft en sejr på 10-0 og 6-0 på deres vej til finalen og endte med at spille sig U15 Piger finalen med en sejr på 1-0 over Albertslund IF.

Kl. 12.00: HB Køge – Sundby Bk. (Ungdomspokalen U14 Piger)+

I U14 Piger finalen står de to Liga 1 hold HB Køge og Sundby Bk. over for hinanden. Holdene ligger på nuværende tidspunkt henholdsvis nummer 3 og 4 i U14 Liga 1, så der er lagt op til en tæt kamp mellem to gode hold.

For at komme i ungdomspokalfinalen måtte Sundby BK ud i et yderst tæt semifinaleopgør mod Brøndbyernes IF – en kamp der måtte ud i straffesparkskonkurrence, før Sundby Bk. kunne juble hele vejen til finalen.

HB Køge spillede ligeledes en tæt kamp i semifinalen, hvor de mødte BSF. Efter at have været bagud 2-1, endte HB Køge med at vende kampen og slå BSF med 3-2.

Kl. 14.00: BSF – Farum BK (Ungdomspokalen U16 Piger)+

Det er to stærke mandskaber, der mødes i U16 Piger finalen i Ungdomspokalen, når BSF møder Farum BK.

BSF har spillet tætte kampe på deres vej til finalen, men slog B1908 med et klar 2-0 sejr i semifinalen. En klar sejr kan man vist også kalde det, som Farum BK formåede i deres semifinale, hvor de slog Roskilde Pigefodbold med hele 13-0 – ført an af en brandkamp af Sofie Lundberg, der scorede hattrick og krydrede præstationen med også at have to assists.

Kl. 16.00: Brøndbyernes IF – FC Nordsjælland (Ungdomspokalen U18 Piger)+

Som tilskuer til ungdomspokalfinalen for U18 Piger kan man godt forvente et festfyrværkeri af en fodboldkamp. Kampen mellem Brøndbyernes IF og FC Nordsjælland er nemlig en kamp mellem to hold, der stadig har til gode at lukke mål ind i årets Ungdomspokalturnering.

FC Nordsjælland har spillet sig i finalen med sejre på 5-0 over BSF og 3-0 over HB Køge.

Brøndbyernes IF har spillet tre runder i årets Ungdomspokal. Det har resulteret i tre klare sejre på 13-0 over Roskilde Pigefodbold, 4-0 over B.93 og 6-0 over Allerød Fodboldklub.

8-mands pokalturneringen

I 8-mands pokalturneringen skal der findes pokalvindere blandt både ungdomshold, senior og oldboys-mandskaber. Så der er masser af god fodbold i vente, hvis man tager turen til Allerød søndag den 14. maj.

Allerød Idrætspark – søndag den 14. maj 2023

Kl. 10.00: Måløv BK – Hundige BK (Ungdomspokalen U13 Drenge B 8:8)+

I ungdomspokalfinalen for U13 Drenge B 8:8 er det Måløv BK og Hundige BK, der skal duellere.

Hundige BK har blandt andet slået Glostrup, Albertslund BS 72 og Ålholm IF på deres vej til finalen. Måløv BK har taget sejre mod Virum-Sorgenfri BK, B.73, Slagelse, Havdrup Fodbold og senest Frederikssund FB i semifinalen.

Kl. 10.00: BSF – Farum BK (Ungdomspokalen U13 Piger 8:8)+

Den står på en kamp mellem Ballerup-Skovlunde Fodbold og Farum Boldklub i U13-piger 8:8 finalen. Farum BK måtte ud i straffesparkskonkurrence i semifinalen mod B93 for at booke deres billet til finalen, men slog har også en storsejr på 12-2 med fra 3. runde opgøret mod Taastrup FC.

BSF kommer også til finalen fulde af selvtillid. De slog FA 2000 i semifinalen med 3-1 og har også sejre fra ungdomspokalen på 10-2, 3-0 og 10-0.

Kl. 12.00: Grantoften IF – VB 1968 (8-mands Herresenior Pokal)+

I 8-mands Herresenior pokalfinalen mødes Grantoften IF og VB 1968 i, hvad der næsten kun kan blive et brag af en fodboldkamp.

Grantoften tog en sejr på 4-1 i semifinalen mod CFK og var i 2. og 3. runde ude i tætte opgør mod henholdsvis SIF Oldboys og Albertslund IF.

VB 1968 kommer til finalen med 2. og 3. runde sejre på 3-1 i begge opgør. I semifinalen måtte de dog ud i straffesparkskonkurrence mod B. 1973, Herlev før de kunne række armene over hovedet og juble over, at de nu skal spille Herresenior Pokalfinale.

Kl. 12.00: LSF – Fløng-Hedehusene (8-mands Kvindesenior Pokal)+

Det er Ledøje-Smørum Fodbold og Fløng-Hedehusene, der står overfor hinanden i 8-mands kvindesenior pokalfinalen.

LSF har blandt sejre på 8-3 over BSF i tredje runde og 2-0 over Allerød Fodbold Klub i semifinalen med sig i bagagen.

Fløng Hedehusene kom til finalen uden at skulle i kamp i semifinalen, men spillede i efteråret to stærke kampe i 2. og 3. runde, hvor de slog henholdsvis Virum-Sorgenfri BK 3-1 og Espergærde IF 4-1.

Kl. 14.00: Torveparkens SK – Greve Fodbold (8-M+32 (Old Boys) Pokal)+

Det er Række 2 mod Række 1, når der skal spilles 8-mands +32 (Old Boys) pokalfinale. Her mødes Torveparkens SK fra Række 2 nemlig Greve Fodbold fra Række 1.

At der er en række mellem de to hold, betyder dog ikke, at det bliver en let kamp for Greve Fodbold. Torveparkens SK slog nemlig Lyngby Boldklub 1921 i semifinalen med 2-1, et hold der også til dagligt spiller i række 1. Derudover har Torveparkens SK også en storsejr på 7-1 med fra deres 3. runde opgør.

Greve Fodbold har dog også slået andre Række 1 hold på deres vej til 8-mands pokalfinalen for M+32. I semifinalen blev det til en sejr på 4-1 over Ålholm IF og i deres 2. runde kamp slog de lokalrivalerne fra Mosede BK med hele 9-8.

Kl. 14.00: Himmelev-Veddelev BK – Greve Fodbold (8-M+40 (Veteran) Pokal)+

I 8-mands M+40 pokalfinalen er det Himmelev-Veddelev BK og Greve Fodbold, der skal kæmpe om at løfte pokalen, og hvis finalen går som de to holds andre kampe i pokalturneringen, så bør vi se en kamp med en masse mål.

Himmelev-Veddelev BK slog FC Galaksi 3-2 i semifinalen og derudover sejre på 7-3, 8-3 og 5-0 fra de første tre runder af pokalturneringen.

Ligeledes har Greve Fodbold spillet målrige opgør i årets 8-M+40 Pokalturnering. De slog LSF i 2. runde med 7-1 og derefter FC Rudersdal 5-3 i 3. runde.  

Kl. 16.00: KB-HIK (Ungdomspokalen U13 Drenge 8:8)+

Den sidste pokalkamp i Allerød Idrætspark er finalen i Ungdomspokalen U13 Drenge 8:8, hvor KB møder HIK.

KB har buldret igennem U13 Drenge ungdomspokalturneringen. I semifinalen slog de FC Rudersdal med hele 8-1. I de foregående runder havde de slået FA 2000 med 6-2, RB 1906 med 4-2 og Solrød FC med 5-0.

Selvom HIK (Liga 2) spiller en række lavere end KB (Liga 1), så kan man nok godt garantere, at de ikke kommer til at lægge sig fladt ned. HIK har nemlig vist sig at være lidt af en ”Liga 1 dræber” i de foregående runder i ungdomspokalen for U13 Drenge 8:8.

HIK slog i semifinalen Brøndbyernes IF med 5-4. I 4. runde slog de Lyngby Boldklub 1921 med 2-1 og i 3. runde var det HB Køge, der stod for fald, da HIK på hjemmebane slog dem 3-2.