DBU Sjælland har forlænget en aftale om udveksling af talentdommere med Skånes Fodboldforbund. Aftalen har eksisteret i mere end 25 år, men lå stille under corona.

Nu er samarbejdet skudt i gang igen med udveksling den 29. april i Danmark, hvor den svenske dommer Elias Sundberg dømte Sjællandsseriekampen mellem Espergærde og Avarta med danske linjedommere.

I forbindelse med kampen var repræsentanter fra Skånes Fodboldforbund også til stede for sammen med repræsentanter fra DBU Sjælland at markere, at udvekslingen nu er i gang igen.

"Det har været en god oplevelse og meget lærerigt at skulle dømme en kampe i andet land, da der er forskelle i spillestil samt i den verbale kommunikation. Jeg glæder mig til, at flere af mine kolleger fra Sverige kan komme til Danmark og dømme kampe for DBU Sjælland", siger Elias Sundberg.

Dagen efter var der så udveksling i Skåne, hvor DBU Sjælland-dommer Magnus Dilling dømte 4. divisions-kampen mellem BK Flagg og FC City Trelleborg med svenske linjedommere. En delegation fra DBU Sjælland deltog i udvekslingen for sammen med Skånes Fodboldforbund at markere, at vi nu er igang på begge sider af Øresund.

"Det at skulle omstille sig til at dømme i Sverige har været lærerigt. Selve kampen er bare en fodboldkamp, men der er alligevel forskelle i måden at gøre det på, som er interessante at skulle omstille sig til. Eksempelvis har de flyvende udskiftning i kampene, så der kan skiftes ud, uden at der er pause i spillet. Det giver et andet flow i en kamp, og har været lærerigt at prøve", fortæller Magnus Dilling.

DBU Sjællands Dommerudvalgsformand Steen Jensen er glad for, at samarbejdet på tværs af Øresund er kommet i gang igen.

"Det er dejligt, at vi nu kan igangsætte Skåneudvekslingen igen, som er et godt incitament for dommere i DBU Sjælland. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med Skånes Fodboldforbund", siger Steen Jensen.

Det forventes, at der fremover vil være udveksling 2-3 gange pr. halvsæson. Samarbejdet kan udvides til at omfatte andre områder som f.eks uddannelsesmæssige aktiviteter.