At fodbold er for alle var tydeligt ved dagens Special Olympics Skolefodboldstævne, der blev afholdt på Brøndby IF's anlæg. I alt 42 hold var nemlig tilmeldt stævnet - alle fra specialskoler og specialklasser på Sjælland.

De mange fodboldglade deltagere er piger og drenge med udviklingshandicap, ADHD, autisme og lignende i alderen 6 til 18 år fra specialskoler og specialklasser. I år blev der spillet to forskellige turneringer:

  • 8-mands for blandede hold med både drenge og piger i alderen 13-18 år. 
  • 5-mands for blandede hold med både drenge og piger i alderen 6-12 år. 

Bag stævnet står DBU Sjælland, Parasport Danmark og Brøndbyernes IF.

En del af holdet

Fodbold skal være for alle. Derfor er DBU, DBU's lokalunioner (DBU Sjælland) og Parasport Danmark gået sammen om satsningen 'En del af holdet', som skal give flere børn med særlige behov muligheden for at spille fodbold - ligesom de gjorde i dag til skolefodboldstævnet.

'En del af holdet' er et tilbud om fodbold til børn og unge med særlige behov. Projektet skal give børnene gode oplevelser med at spille fodbold i en klub på deres egne præmisser.

Tiltaget skal dels hjælpe med at få helt nye hold op at stå og dels støtte eksisterende hold i at gøre tilbuddene endnu bedre.

Novo Nordisk Fonden støtter projektet økonomisk i perioden 2023-2025.