Lørdag den 20. maj dannede Holbæk Sportsby rammerne omkring den traditionsrige Seriepokal for hold fra Serie 2 til og med Serie 5.

Og der ventede tilskuerne en tæt kamp mellem to gode hold fra Serie 3, der mødte sultne op til dagens dyst. Brøndby Strand IK (BSI) kom med selvtillid fra en klar førsteplads og ingen nederlag i Serie 3, pulje 5 og IF Skjold Birkerød havde på vejen til finalen slået ikke mindre end fire Serie 2-mandskaber ud..

Kampen sluttede med en 2-3 sejr til Birkerød efter en kamp, hvor BSI skabte mange chancer, men hvor Birkerød var mest effektive til at omsætte deres chancer til mål.

Brandvarm målmand

I 1. halvleg sad BSI på spillet og skabte klart flest chancer. Men Birkerøds målmand Sebastian Klausen var brandvarm og reddede flere store muligheder fra BSI. Effektiviteten fejlede derimod ikke noget hos Birkerød, der inden pausen bragte sig på 0-1.

Det samme billede tegnede sig i 2. halvleg, hvor BSI viste gode takter i det offensive spil. Men igen var Birkerød mest effektive og bragte sig foran med 0-2.

Blandt de mange unge spillere på begge mandskaber skilte en anden spiller sig også særligt ud. For med sine 47 år, et hav af divisionskampe og to ungdomslandskampe i rygsækken var Birkerøds anfører Martin Sandner med til at skabe ro og sikre organisationen på det nordsjællandske mandskab.

Effektiviteten sejrede

Senere lykkedes det BSI at få reduceret til 1-2 på et straffespark. Men Birkerød skabte igen afstand ved at øge til 1-3. BSI kæmpede sig dog tilbage i opgøret med scoringen til 2-3.

Flere gange var BSI ved at udligne, men Birkerøds målmand fortsatte de gode takter kampen ud, hvor han reddede flere meget store chancer.

Kampen sluttede med en 2-3 sejr til Birkerød efter et opgør, hvor BSI skabte mange chancer, men hvor Skjold Birkerød var mest effektive.

Pokalfighter med 'x-factor'

Årets pokalfighter blev Zeeshan Afzal fra BSI, der med sin hurtighed, skarpe afleveringer og sin ’x-factor’ var med til at skabe flere store chancer for sit hold. Han udlignede desuden på til stillingen 1-2 på straffespark.

Mange tilskuere havde taget turen til finaledysten, hvor de var med til at skabe god stemning på tribunen i Holbæk Sportsby.

Stort tillykke til IF Skjold Birkerød med sejren til Seriepokalen 2023.