Som udgangspunkt virker det simpelt, når man snakker op- og nedrykning. 1’eren i puljen rykker op og sidstepladsen rykker ned. Men i grunden er det mere kompliceret end som så, når man skal regne ud om herresenior-holdet er på vej op, ned eller ”bare” får en sæson mere i rækken.

For hvad sker der egentlig med dem, som er tæt på sidstepladsen eller 2’eren og 3’eren i puljen? Her kommer op- og nedrykningstilfælde i spil.

Der er ni forskellige op- og nedrykningstilfælde, som alle har forskellige konsekvenser for de sjællandske hold – fra Serie 4 til Sjællandsserien. Fælles for de tilfælde er, at antallet af op- og nedrykkere i herreseniorrækkerne afhænger af antallet af DBU Sjælland-klubber, der rykker op i Danmarksserien – og omvendt også hvor mange DBU Sjælland-klubber, der rykker ned fra Danmarksserien.

Derudover er det også afgørende, hvor mange hold under DBU Lolland-Falster, der eventuelt rykker ud af Sjællandsserien.

Overblik over op- og nedrykningstilfælde

For at gøre det let at følge med i de aktuelle op- og nedrykningsscenarier, så vil vi løbende opdatere den aktuelle oversigt over DBU Sjællands op- og nedrykningstilfælde fra Sjællandsserien til Serie 4.

Afgørende faktorer for, at færrest mulige sjællandske holder rykker ned

Der er flere faktorer, som spiller ind på, hvor mange DBU Sjælland-hold, der rykker ned gennem rækkerne. Skal færrest mulige hold under DBU Sjælland ende som nedrykkere, så skal man håbe på følgende scenarier:

  • AB Tårnby bliver minimum nummer 4 i 3. division
  • En af DBU Sjællands 2’ere fra Sjællandsserien rykker op i Danmarksserien
  • Avarta, Brønshøj eller Frederikssund når at indhente Vejgaard og Marienlyst i Danmarksserien Oprykning, Pulje 1