Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark, lægger baner til international ungdomsfodbold på højeste niveau, når det danske U19-kvindelandshold skal duellere mod Island, Ukraine og Sverige om en plads ved sommerens EM i Belgien. Alle landskampene er gratis for tilskuere.

”Vi glæder os til at byde U19-kvindelandsholdet velkommen til Køge Kommune og til Køge Idrætspark. I Køge Kommune lægger vi stor vægt på bevægelse og motion – og her er fodbold en af vores mange fremadstormende idrætsgrene. Derfor er vi både stolte og glade for at være værter, når U19 kvindelandsholdet skal kæmpe om en plads ved EM, og vi håber at se rigtig mange på lægterne her i påskedagene. Idrætten og sporten samler os som samfund og gør Danmark og ikke mindst Køge Kommune sundere. Velkommen til Køge Idrætspark og vores fællesskab”, siger Ken Kristensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget og viceborgmester i Køge Kommune.

Danmarks modstandere kommer til kvalifikationsturneringen med blandede resultater fra deres seneste fem kampe. Island har tabt to, men har vundet de seneste tre. Ukraine har tabt to og spillet tre uafgjort. Sverige har tre nederlag og to sejre, men kom derimod hele vejen til semifinalen ved EM 2022 i Tjekkiet. Danmark har tabt en, vundet tre og spillet en kamp uafgjort.
Så der er lagt op til en spændende kvalifikationsturnering i Køge, hvor arvefjendeopgøret mod Sverige 11. april kl. 14.30 kan vise sig at blive afgørende for Danmarks chancer for at kvalificere sig til EM.

Kampprogram

Landskampe på Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark:

  • 5. april kl. 14.30: Ukraine – Sverige
  • 5. april kl. 19.00: Danmark – Island
  • 8. april kl. 14.30: Danmark – Ukraine
  • 8. april kl. 19.00: Sverige – Island
  • 11. april kl. 14.30: Sverige – Danmark

Derudover spilles kampen Island – Ukraine på Brøndby Stadion Bane 2 den 11. april kl. 14.30. 

Kampene vil desuden blive streamet på facebooksiden:
https://www.facebook.com/ungdomslandsholdenekvinder  

U19-kvindelandsholdets trup kan findes her: https://www.dbu.dk/landshold/kvindelandshold/u19-landsholdet/

Fanzone-aktiviteter på stadion

Ved alle Danmarks kampe vil der desuden være en masse forskellige fanzone-aktiviteter fra DBU Sjælland på stadion, hvor du kan vise dine skills på pannabanen, forsøge at ramme plet på den oppustelige dartskive eller få målt hastigheden på dit bedste spark. Fanzonen åbner en halv time før kampstart og er åben indtil kampene er færdigspillet. Der vil også være konkurrencer om landsholdstrøjer.

”Vi er glade for, at Køge kommune og HB Køge har lyst til at lægge græs til U19-kvindelandsholdets kvalifikationsturnering til EM i Belgien. Vi håber, at landskampene kan være med til at give store oplevelser og inspirere børn og trænere i hele lokalmiljøet, og på den måde være med til at få endnu mere opmærksomhed på fodbold for piger”, siger Jakob Koed, formand for DBU Sjælland. 

De herboende ukrainere er desuden blevet inviteret til en åben træning 1. april kl. 16, hvor de kan se det ukrainske U19- kvindelandshold træne og få autografer fra spillerne.  

Glæder sig til hjemmebane

Landstræner Anja Heiner-Møller er fortrøstningsfuld inden kvalifikationsturneringen i Køge. 

”Vi glæder os til at spille på dansk grund. Vi viste rigtig fine takter under den første kvalifikation i efteråret, og kan vi fortsætte det spil og være konsekvente og sammenhængende i det defensive, så tror jeg også på, at vi kommer med til EM”, siger landstræner Anja Heiner-Møller

For den 18-årige HB Køge-målmand Alberte Vingum bliver det en helt særlig oplevelse at repræsentere Danmark på hjemmebane.

”Det bliver en kæmpe oplevelse at repræsentere Danmark på hjemmebane foran fans, familie og venner. Forhåbentlig kan vi sammen med dem fejre, at vi skal til EM. Det vil være en stor drøm, der går i opfyldelse”, siger Alberte Vingum.

Landskampene spilles i Køge på baggrund af en kommende velfærdsalliance mellem Køge Kommune, DBU og DBU Sjælland, som vil blive offentliggjort senere på året. 

Spørgsmål kan rettes mod

Køge Kommune: Formand for Kultur- og Fritidsudvalget og viceborgmester Ken Kristensen på tlf. 4264 2250.

DBU Sjælland: Kommunikationschef Peter Otto Vest Hansen på peve@dbusjaelland.dk eller tlf. 2176 5370.

DBU: For henvendelser vedrørende U19-kvindelandsholdet eller akkreditering til landskampene kan Stina Konnerup Nedergaard kontaktes på skon@dbu.dk eller tlf. 2757 3510.