Omkring 170 mødte op til Dommer Awards onsdag i Boxen i Holbæk. Udover fodbolddommere var også dommerudviklere og vejledere mødt op til en hyggelig aften med prisoverrækkelser, underholdning og netværks-snak på kryds og tværs.

Formand for DBU Sjælland, Jakob Koed, bød velkommen og takkede dommerne for deres dedikation og indsats for sjællandsk fodbold. ”I er rygraden i vores sport, og vi skylder jer en dybfølt tak!” lød det blandt andet fra formanden.

Herefter fik Poul Duus Gilling ordet. Han er DBU Sjællands chef for udvikling, uddannelse og dommer, og han præsenterede dommerafdelingen, der i det daglige arbejder for at udvikle og understøtte dommerne.

Aftenens to værter, fodboldkommentator Zak Egholm og håndboldspiller Kristina ”Mulle” Kristiansen, tog nu over og fik på sikker vis afviklet resten af aftenens program. 

Så var det tid til hædringen af de mange af DBU Sjællands dommere, dommerudviklere og dommervejledere, der havde jubilæum.

Formand Jakob Koed og bestyrelsesmedlem Allan Thoft Jensen stod for uddelingen af jubilæumsnåle og -krus.

Efter middagen kom et par prominente gæster på scenen – to dommere, der startede deres karriere i den sjællandske breddefodbold. Jakob Sundberg dømmer i Superligaen og har siden 2022 haft den prestigefyldte status som FIFA-dommer. Og Frida Klarlund, som dømmer i Elitedivisionen og internationalt under FIFA. Desuden dømmer hun på herresiden i 1. division samt som 4. dommer og VAR-dommer i Superligaen.

Jakob og Frida fortalte om deres rejse fra breddedommer til der, hvor de er nu, og de underholdt forsamlingen med mindeværdige oplevelser i deres respektive dommerkarrierer.

Og så var det tid til selve Dommer Awards – uddelingen af årets fem dommerpriser.

Den første pris, Årets Smil, gik til Lennarth Pedersen, der er kendt for sin positive indstilling over for spillere, trænere og alle omkring fodboldbanen.

Prisen Årets Fighter blev givet til Per Koefod, som på trods af en række skader har været vedholdende og kæmpet sig tilbage til dommergerningen.

Vinder af prisen Årets Historie gik til Christian Gadegaard, der efter mange år som træner har valgt at forlænge sit ”fodbold-liv” med at blive dommer og dermed har kunnet fortsætte med at være en del af fodboldverdenen.

Årets Udvikler blev Ulrick Wanscher, som igennem hele 56 år har været en del af dommerverdenen og nu er en dedikeret dommerudvikler.

Og endelig blev konfettikanonen fyret af til uddelingen af prisen Årets Breddedommer, som gik til Jannick Plytsgaard. En super dedikeret dommer, der altid er villig til at hjælpe.

Med overrækkelserne vel overstået var det tid til mere hyggeligt samvær, inden formand Jakob Koed sagde tak for i aften.

Modtagere af nåle og krus

Dommere – 5-års-nåle:

Dennis Christensen 

Henrik Gottschalck Jensen 

Ilker Karabacak 

Johnny German

Dennis Andersen

Mikkel Palle Svendson

Ole Nielsen 

Christian Lundgaard

Serhat Kücükgoncü 

Karsten Hannibal

Magnus Dilling 

Dommere – 10-års-nåle:

Jannick Plytsgaard

Jamil Jiwani 

John Pedersen 

Jimmy Skytt 

Aage Falkenberg

Dommere – 15-års-nåle:

Huub Oude Hesselink 

Bo Thyrring 

Dommere – 25-års-nåle:

Per Sørensen 

Ehlers Bøgebjerg Hansen 

Asger Mariegaard

Dommere – 30-års-krus:

Bo Thomas Rasmussen 

Dommere – 35-års-krus:

Bent Nielsen 

Henrik D. Nordkvist 

Per Svendson 

Dommere – 40-års-krus:

Kelley H. Jørgensen 

Dommere – 45-års-krus:

Preben Rølling 

Bjarne Rasmussen 

Udviklere – 10-års-nål:

Trine K. Westhoff 

Udviklere – 15-års-nål:

Tonni Ristorp 

Henrik Adamsen 

Udviklere – 25-års-nål:

Allan Vennike