Flere børn fra trængte familier kan se frem til uforglemmelige oplevelser på grønsværen sammen med deres kammerater på DBU Fodboldskole. Det er KV Fonden, som har givet midler til, at familier med dårlig økonomi eller andre udfordringer kan sende deres børn på fodboldskole uden at skulle betale for det. 

Den mulighed har man allerede benyttet sig af i B52/Aalborg Fodbold Club, hvor Lars W. Petersen er fodboldskoleleder. Indtil videre har 15 børn fra klubben fået fribillet til DBU Fodboldskole i 2024 med hjælp fra KV Fonden.  

”Det er en kæmpestor hjælp for os, at vi kan tilbyde nogen af vores unge spillere i klubben at komme med på vores fodboldskole. Når først de har fået det røde fodboldskoletøj, så går de jo næsten ikke i andet. Det betyder virkelig meget for børnene,” fortæller Lars W. Petersen, som også i 2023 inviterede flere børn fra lokalområdet med på DBU Fodboldskole. 

Fodboldskolen er vigtig for fællesskabet 

Det er vigtigt for B52 og Lars W. Petersen, at alle i fodboldklubben er en del af fællesskabet og sammenholdet, og her spiller fodboldskolen en stor rolle. Børnene får et afbræk fra hverdagen fyldt med sjov, leg og læring. Det er en god introduktion til foreningslivet, hvor børnene opbygger nye venskaber og bliver en del af klubbens fællesskab. Lars W. Petersen er rigtig glad for tilbuddet fra DBU og KV Fonden, så alle børn, uanset baggrund, kan få mulighed for at skabe fantastiske minder på klubbens fodboldskole.  

”Børnene får selvtillid, og de er rigtig stolte, når de har været på fodboldskole. Det bedste ved støtteordningen er, at man giver børnene en helt fantastisk sommeroplevelse,” fortæller han.  

Stå sammen lokalt 

Det kan være svært at vide, hvilke børn der har behov for fribilletter. Selv hvis de træner i klubben ugentligt. Derfor samarbejder B52 med kommunen, lokale skoler og fritidsordninger, så de får indsigt i, hvem der har brug for en håndsrækning.  

”Klubben kender ikke altid de familier, som har brug for hjælp. Derfor er det en god idé at gå i dialog med forældre, skole og fritidshjem,” fortæller Lars W. Petersen.   

KV Fonden inviterer i løbet af tre år 1.800 børn på DBU Fodboldskole, hvilket gælder fodboldskoler fra 2023-2025. 

Klubberne søger fribilletter ved at skrive til fodboldskolesupport@dbu.dk med det ønskede antal billetter. Det er først muligt at søge, når klubben ved, hvilke børn, der skal have billetterne. I 2023 fik alle ansøgende klubber det antal billetter, de havde behov for. Billetterne tildeles efter først til mølle-princippet.  

Ordningen er målrettet børn på 6 til 13 år. Ambitionen er, at mindst 40 procent af deltagerne, som får støtte fra KV Fonden, er piger.  

Formålet med fribilletterne er at få flere børn på fodboldskole for at mindske den sociale ulighed ved hjælp af fodbold. Flere undersøgelser viser nemlig, at socialt udsatte børn i mindre grad end andre børn dyrker fritidsaktiviteter i foreninger og klubber.