“Der er ikke så meget træning. Det er at spille til to mål – det er det, der er sjovt og hyggeligt”, siger Martin Sørensen om holdet KHIF All Stars, som han har været med til at starte op.

“Og det er jo både mænd og kvinder, og med en god aldersspredning, også”, fortæller Martin og tilføjer, at den yngste på holdet er hans egen søn på 18 år – og den ældste holdkammerat er 49.

Typisk møder 14-18 spillere fra holdet op hver torsdag på banerne ved Kirke Hyllinge IF på Midtsjælland og spiller hygge-kamp i en times tid.

Der er ingen deciderede trænere på KHIF All Stars, men to spillende holdledere, hvis vigtigste opgave er at dele to nogenlunde retfærdige hold hver torsdag ud fra de fremmødte.

Den ene holdleder, Ross Hatton, er lige ankommet fra en lukke-vagt i den nærliggende børnehave, og han går straks i gang med at tale med sin holdleder-makker Rasmus Nissen om, hvordan de skal dele dagens to hold.

“Vi kender niveauet for de fleste spillere og hvor de spiller på banen. Og så tager vi udgangspunkt i, at vi prøver at stille de mest fair hold”, forklarer Ross.

Hans makker Rasmus supplerer:

“Og så kører vi bare derfra – spiller en masse god fodbold”.

Og på trods af forskellene i alder, køn, højde og drøjde, så går det overraskende godt med at få spillet noget meningsfuld fodbold.

KHIF All Stars 121023 021

"Reservedelslager" for andre hold

En positiv bivirkning ved KHIF All Stars er, at de ofte kan levere spillere til andre af klubbens seniorhold i forbindelse med kampe.

“Vi er jo en lille klub. Og der kan jo indimellem komme afbud på de andre hold", fortæller Martin Sørensen.

“For et par dages siden, hvor der var tre kampe samtidig, var vi fem spillere, der hjalp til på de tre hold, så de kunne stille hold, og kampene ikke skulle aflyses”, siger han.

Man kunne altså kalde holdet et “reservedelslager” – men spillerne har valgt det lidt flottere navn All Stars. Martin Sørensen forklarer hvorfor.

“Det, at man får rejst sig fra sofaen og kommer af sted, gør, at man er en stjerne. Derfor hedder vi ‘All Stars’”, lyder den simple forklaring.

Det sociale sammenhold er en vigtig del af holdet – og det fungerer rigtig godt på trods af den store aldersspredning.

“Vi har lige haft 3 års fødselsdag på holdet, og det fejrede vi med en fest i klubhuset til langt ud på natten. Og det er jo sådan noget, der også er sjovt – at der er noget socialt på holdet. Og at man ser hinanden, udover når vi har fodboldstøvler på”, siger Martin Sørensen.

Også holdleder Ross er begejstret for det sociale sammenhold på All Stars-holdet.

“Hvis det ikke var for det her hold, så havde jeg ikke skabt det netværk, jeg har i Kirke Hyllinge. Så hvis der er nogen, der går med en idé om at skabe sådan et hold, så vil jeg helt klart sige, at man skal gøre det”, siger han.