Futsal er et dynamisk, teknisk og hurtigt spil. Men selvom spillet foregår indendørs med en bold, der ikke hopper særlig meget, så er der faktisk mange facetter fra futsal, som kan overføres og bruges til udvikle det klassiske fodboldspil ude på de grønne græsbaner.

Nu udbyder DBU Bredde to forskellige gratis webinarer, der kan gøre dig klogere på futsal. På det ene webinar "Introduktion til futsal" kan du høre om, hvordan man starter futsal op i klubben med udgangspunkt i Brøndbyernes IF, der i 2014 startede en futsalafdeling op, og som i dag spiller i Futsal Ligaen. 

På det andet webinar "Børnefutsal / overgang fra græs til futsal" får du præsenteret træningøvelser til futsal for børn, og du får inspiration til at sammensætte en god træning. Du vil også få et indblik i, hvordan elementer fra futsal kan komplimentere traditionel fodbold på græs - og omvendt.

Om instruktøren: Steven de Olivera Schumann

Fælles for begge webinarer er instruktøren Steven de Olivera Schumann, der har mere end 25 års erfaring som fodboldtræner indenfor futsal, beachsoccer og traditionel fodbold. Siden 2008 har han været futsaltræner - heraf en årrække som cheftræner i Brøndby IF futsal, der i dag spiller i Futsal Ligaen. Derudover var han med til at stifte futsalafdelingen i Brøndbyernes IF i 2014, og han har gennem årene været en del af en lang række titag for at udbrede kendskabet til futsal i Danmark. Steven de Olivera Schumann er i dag sportschef i Brøndby IF Futsal, og han sidder desuden i DBU Breddes Futsalgruppe.

Webinar den 27. november: Introduktion til futsal
I 2014 var Steven de Olivera Schumann med til at stifte futsalafdelingen i Brøndbyernes IF, der i dag spiller i Futsal Ligaen. På webinaret vil du få et inblik i, hvordan du kan starte futsal op i din klub. Instruktøren vil også komme ind på de op- og nedture, der har været på rejsen med at bygge en futsalafdeling op fra bunden i Brøndbyernes IF.

Webinar den 29. november: Børnefutsal / Overgang fra græs til futsal
Webinaret har fokus på, hvordan du træner futsal for børn, og hvordan du kan bruge det efterfølgende til fodbold på græs. For kan man overhovedet bruge øvelser fra græs til futsal - og hvad med futsaløvelser på græs? Svaret er ja, og det kan du høre meget mere om, når instruktøren Steven de Olivera Schumann vil dele ud af sine mange års erfaringer fra både futsal og traditionel fodbold på græs. På webinaret vil han blandt andet præsentere nogle øvelser til futsaltræning af børn, give sine anbefalinger til sammensætning af en god træning samt give inspiration til, hvem han som futsaltræner selv bliver inspireret af. 

Hvem kan deltage?
Webinaret er målrettet børne- og ungdomstrænere, bestyrelsesmedlemmer i klubber og forældre. Men alle, der vil lære mere om futsal er velkomne til at deltage i de gratis webinarer.

Introduktion til futsal

Dato: 27. november 2023 - 20.30-21.30

Sted: Online på Microsoft Teams - link til deltagelse sendes på dagen

Pris: Gratis

Tilmeldingsfrist: 26. november 2023. 

Børnefutsal: Fra græs til futsal

Dato: 29. november 2023 - 20.30-21.30

Sted: Online på Microsoft Teams - link til deltagelse sendes på dagen

Pris: Gratis

Tilmeldingsfrist: 28. november 2023. 

Spørgsmål kan rettes mod: 

DBUS Medarbejdere 140324 035
Projektleder Mathias Foldgast
DBU Børneklub, børne- og ungdomsfodbold, futsal 4647 3505 3090 4653