17-årige Silke startede nyt hold med hjælp fra sociale medier
Den 17-årige gymnasieelev Silke savnede fællesskabet, efter hun var stoppet med at spille elitebasket. Via det sociale medie Snapchat fik hun samlet en flok piger og startet et nyt fodboldhold op i Ledøje-Smørum Fodbold.
”Vi har altid haft en joke i klassen, os piger, om at vi skulle starte vores eget fodboldhold op. Og så tænkte jeg, at nu tager jeg initiativet – og så skete det”, fortæller Silke Simoni Due.
Den 17-årige gymnasieelev stoppede for nylig med at spille elitebasket, som hun havde gået til i en del år. Der var simpelthen ikke timer nok i ugen til både lektierne i gymnasiet og tilværelsen som elitesportsudøver. Men Silke kom hurtigt til at savne fællesskabet i at gå til noget sammen med andre.
”Det med at tage ud til noget, glæde sig til at komme til træning, være sammen med sine gode veninder. Bare have det sjovt i hverdagen – det savnede jeg rigtig meget”, fortæller Silke.
Vi lavede en gruppe på Snapchat. Og så hørte folk om det. Silke Simoni Due, spiller i LSF
Fandt spillere via Snapchat
Silke er ud af en rigtig fodboldfamilie, og hun fik mere og mere lyst til at gøre alvor af den gamle joke om at samle et fodboldhold med jævnaldrende piger. Først allierede hun sig med en veninde, og så begyndte rekrutteringen ellers på gymnasiet, blandt andet ved hjælp af sociale medier.
”Vi lavede en gruppe på Snapchat. Og så hørte folk om det”, siger Silke – og inden længe var rygtet om det nye hold spredt på tværs af klasserne.
Folk tog deres venner med ind i Snapchat-gruppen, som snart udgjorde 13-14 piger med meget forskellig fodbold-erfaring – men nok spillere til, at man seriøst kunne tale om et fodboldhold. Næste skridt var at kontakte en klub, og det var oplagt at vælge LSF, fordi Silkes søster i forvejen spillede der.
Klubben tog imod med åbne arme
”Så skrev jeg til LSF om det var muligt at vi kunne starte vores eget hold op”, fortæller Silke. Og klubben tog imod pigerne med åbne arme.
”Så sagde vi selvfølgelig: ’Ja – I kommer bare!’”, fortæller Allan Nørskov, der i forvejen trænede et hold med lidt yngre piger sammen med makkeren Eloïse Chapé. De to påtog sig opgaven med at træne det nye hold, der går under navnet Young Ladies (Unge Damer).
Der blev suppleret op med andre spillere i aldersgruppen, der manglede et fodboldtilbud, og truppen udgør nu ca. 18 faste spillere. Holdet træner fast en gang om ugen med en mulig ekstra ugentlig træningsgang under opsejling. Planen er, at holdet skal tilmeldes vinterturneringen, når den starter op.
Det gør virkelig meget ved en at dyrke noget motion og komme ud i hverdagen og være sammen med folk. Silke Simoni Due, spiller i LSF
Erfaren og ung træner udgør et stærkt team
Kombinationen af en garvet, erfaren træner som Allan og en yngre træner som Eloïse har vist sig at give pote. Eloïse er selv i holdets aldersgruppe med sine 20 år.
Der er ingen tvivl om, at pigerne på holdet kan spejle sig i Eloïse, der selv har spillet fodbold i ti år og på trods af sin unge alder allerede har gennemført trænerkurserne UEFA C1 og C2.
”Jeg synes, det fungerer meget fint, og der er også et fint flow i det, selvom vi er på så mange forskellige niveauer. Vi prøver at tilrettelægge træningen, så alle kan være med, uanset niveau. Det er virkelig fedt, at der er kommet så mange. Det er også fedt, at der er så mange forskellige aldre, og vi stadig finder ud af at få det socialt godt sammen og hygger os. Det er ikke alderen, det kommer an på”, fortæller Eloïse.
Arbejdsfordelingen i trænerteamet er, at Eloïse har ansvaret for træningerne, mens Allan understøtter og er ”kegleflytter”, som han selv kalder det. Og så er det bare meget rart at have en lidt mere erfaren person i teamet, der ved, hvor alting er – og hvem man skal kontakte i klubben, hvis noget skal løses.
Det, der startede som en sjov joke, er blevet til et inspirerende initiativ. Silkes engagement, støttet af sociale medier og klubben, har skabt et fællesskab, hvor piger og unge kvinder i forskellige aldre kan dele glæden ved fodbold og hyggeligt samvær.
"Det gør virkelig meget ved en at dyrke noget motion og komme ud i hverdagen og være sammen med folk. Det gør også noget mentalt for én, at man ikke bare ligger derhjemme i sengen og laver lektier."