Der var plads til alle typer fodboldspillere, da et par hundrede 5. klasses-elever onsdag var til Hvidovre SkoleCup på Avedøre Stadion. Lige fra dem, der altid har gået til fodbold og havde både Cristiano Ronaldos dribleevner og frisure – til dem, der stort set aldrig havde rørt en fodbold før og var mødt op i cowboybukser eller kjole.

Udover en drenge-række og en pige-række var der en mix-række med blandede pige/drenge-hold. Kampene blev dels dømt af erfarne dommere fra DBU Sjælland og dels af nogle ældre skoleelever, der havde taget kampleder-tjansen.

Netop forskellene på spillernes niveau var en spændende udfordring for nogle af de seje fodbolddrenge, der er født med fodboldstøvler på. For skal man drible rundt om alle og tromle de mindre erfarne kammerater ned, bare fordi man gerne vil kunne sige, man har scoret hattrick? Det blev til nogle gode og lærerige snakke mellem eleverne og deres lærere om holdånd og fairplay.

SkoleCuppen fik besøg af både Hvidovre Kommunes borgmester Anders Wolf Andresen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget Kenneth Bak samt Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Sara Benzon.

Mix-holdet fra 5.B på Engstrandskolen vandt fairplay-prisen og blev hædret af borgmesteren, der overrakte klassen et flot fairplay-banner.

Desuden var der en præmie for bedste jubelscene, bedste kampråb samt til det hold, der havde svaret rigtigt på en quiz med fodboldspørgsmål.

Med røde kinder og en lille smule ømme ben piblede eleverne derefter ud til deres cykler og hjem til deres respektive skoler.

Om Hvidovre SkoleCup

Stævnet blev arrangeret af DBU Sjælland og Hvidovre Kommune.

De to parter har en samarbejdsaftale – en såkaldt velfærdsalliance – der blandt andet skal medvirke til at styrke borgernes sundhed, få flere piger til at spille fodbold samt understøtte de lokale fodboldklubber.