Ahu Demirs søn gik til fodbold i Ishøj, og en dag spurgte træneren, om hun ikke havde lyst til at blive assistenttræner.

“Jo, det vil jeg da meget gerne!” sagde hun – og sådan begyndte Ahus egen trænerkarriere, der dog hurtigt begyndte at bevæge sig væk fra drengefodbold og mere i retning af pigefodbold.

Opstart af pigefodbold i Ishøj IF

“Der var rigtig mange forældre, der spurgte: ‘Hvorfor er der ikke noget for piger her i klubben?’”, fortæller Ahu Demir, da vi besøger hende i klubben.

For der har tidligere været pigehold i Ishøj IF, men det har ikke rigtigt fungeret og holdene endte altid samme sted - uden spillere. Som noget nyt forsøgte klubben derfor på at oprette nogle pigehold, som blev trænet af spillere fra kvindeseniorholdet, som Ahu Demir i mellemtiden var blevet træner for.

Ahu spurgte derfor sine spillere på kvindeseniorholdet, om spillerne ville hjælpe. Det ville de heldigvis gerne, og pigeafdelingen kan nu mønstre 54 piger fra U4 til U13.

Pigerne ser dem som rollemodeller. For dem, der træner dem, er jo også fodboldspillere. Ahu Demir, træner i Ishøj IF
Ishøj Ahu 003

"Pigerne ser dem rollemodeller"

Men hvad er det, der gør, at klubben nu kan tiltrække pigespillere og gå fra nul til 54 spillere? Ifølge Ahu Demir er opskriften simpel - trænerne er også rollemodeller.

“Pigerne ser dem som rollemodeller. For dem, der træner dem, er jo også fodboldspillere. Så kan de se op til dem”, forklarer hun og fortæller hvad hun oplever, at pigerne får ud af at gå til fodbold.

“Jeg tror, det giver noget andet i stedet for bare at være hjemme. De får motion også og rigtig meget venskab”, siger Ahu Demir.

Ishøj Ahu 001
Ishøj Ahu 004