2800 fodbolddrenge og deres familier indtog Odsherred i weekenden, da Sommerland Sjælland Drenge Cup løb af stablen lørdag og søndag.

Først var de til fodboldstævne i FK Odsherred, og senere fortsatte løjerne i Sommerland Sjælland med medaljeoverrækkelser, konkurrencer og sjove forlystelser.

Vejrguderne var ikke helt med de i alt 370 fodboldhold, der var troppet op. Men trods lidt vand fra oven gik alle til den med fuld gas på fodboldbanerne.

Udover baner lagde FK Odsherred også frivillige til stævnet, og de gjorde et kæmpe stykke arbejde for at få alt til at fungere og medvirkede til, at alle børnene havde en god dag.

Efter stævnet gik turen til Sommerland Sjælland, hvor alle deltagere fik medaljer og kunne hygge sig i DBU Sjællands fanzone med forskellige aktiviteter og konkurrencer. Og så var der fri leg i Sommerland Sjællands mange forlystelser.

”Det var første gang, vi var til Sommerland Sjælland Drenge Cup – og vi synes, det gik rigtig fint”, siger Christian Tornblad, der er træner for et hold af U9-drenge fra Hvalsø IF.

Christians drenge var især vilde med det store setup.

”Drengene var glade og synes bare, at de store stævner er fede. De kan mærke energien, og det er spændende, at der er så mange flere hold med. Og så føler man sig lidt ’prof’, når man bliver kaldt op på scenen af speakeren for at få sin medalje”, fortæller han.

Peder Jørgensen er en af hovedkræfterne bag stævnet fra FK Odsherreds side. Han er også ret tilfreds med afviklingen.

”Det fungerer godt – vi har et supergodt samarbejde med DBU Sjælland, der er gode til at bakke om vores kiosksalg. Alting fungerer upåklageligt. Vi har fået virkelig mange positive tilkendegivelser fra deltagerne – det er meget positivt”, siger han og understreger også, at det er et stort arbejde at afvikle sådan et stævne.

”Det kræver mange hjælpere – hen over sådan en weekend aktiverer vi ca. 100 frivillige. Vi finder dem blandt forældre og klubbens ældre spillere. For eksempel er det U17-spillere, som dømmer kampene”, siger han.

Det er også rigtig godt for klubbens sammenhold at være med til at afvikle et event som Sommerland Sjælland Cup.

”Det betyder rigtig meget for fællesskabet i klubben. Vi bliver stærkere, når vi løfter i flok. Når man kører hjem søndag aften, så er man godt brugt efter en travl weekend, men følelsen er meget positiv”, siger Peder Jørgensen.

Fra DBU Sjællands side vil vi endnu en gang gerne sige tak til vores samarbejdspartnere, FK Odsherred og Sommerland Sjælland.

Vi glæder os til næste år!