Fodbold virker grundlæggende simpelt. Førstepladsen i puljen rykker op og sidstepladsen rykker ned. Men i virkeligheden er det en smule mere kompliceret, når man skal regne ud om klubbens herresenior-mandskab er på til at rykke op, rykke ned eller få en sæson mere i samme række.

For hvad sker der egentlig med dem, som er tæt på sidstepladsen eller 2’eren og 3’eren i puljen? Her kommer DBU Sjællands "op- og nedrykningstilfælde" i spil.

Resten af sæsonen opdaterer DBU Sjælland ugentligt opryknings- og nedrykningstilfælde på denne side.

Der er ni forskellige op- og nedrykningstilfælde, som alle har forskellige konsekvenser for de sjællandske hold – fra Serie 4 til Sjællandsserien. Fælles for de tilfælde er, at antallet af op- og nedrykkere i herreseniorrækkerne afhænger af antallet af DBU Sjælland-klubber, der rykker op i Danmarksserien – og omvendt også hvor mange DBU Sjælland-klubber, der rykker ned fra Danmarksserien.

Derudover er det også afgørende, hvor mange hold under DBU Lolland-Falster, der eventuelt rykker ud af Sjællandsserien.

Det skal sjællandske klubber håbe på

Der er flere faktorer, som spiller ind på, hvor mange DBU Sjælland-hold, der rykker ned gennem rækkerne. Skal færrest mulige hold under DBU Sjælland ende som nedrykkere, så skal man håbe på følgende scenarier:

  • Vanløse rykker ikke ud af 3. Divison
  • En af DBU Sjællands 2'ere i Sjællandsserien rykker op i Danmarksserien
  • Andenpladsen fra Øst i Danmarkseriens oprykningsspil slår andenpladsen fra Vest
  • Få DBU Sjælland-hold rykker ud af Danmarksserien