Et lille mirakel kunne være sjovt, men vi er også nødt til at være lidt realistiske Osvald Hindsgaul, anfører på BK Frihedens U19-hold

Vi møder 17-årige Osvald Hindsgaul, anfører på BK Frihedens U19-hold, sidst på eftermiddagen i familiens villa i Hvidovre. Han er netop kommet hjem fra gymnasiet og er ved at lade op til aftenens store kamp.

Drengene fra BK Friheden spiller til daglig i Mesterrækken og har trukket FC Nordsjælland i pokalturneringen. FC Nordsjællands U19-hold spiller i den bedste række, Liga – hele fire rækker over BK Friheden.

Osvald og hans kammerater står altså foran en kamp mod et hold med professionelle spillere, der er tæt på at spille sig på FC Nordsjællands superligahold.

”Jeg har hørt, at de træner otte gange om ugen – vi træner 2-3 gange om ugen”, fortæller Osvald, der godt ved, at det ligner en umulig opgave.

”Man skal jo altid tro på, at man kan vinde. Men det bliver en svær kamp, tror jeg i hvert fald”, siger han.

”Vi skal nyde det”

Det summer af spænding i taktikrummet i det lille klubhus på Hvidovre Engvej, mens BK Frihedens cheftræner, Michael Baltersen, gennemgår aftenens startopstilling med drengene, der nok har lidt flere sommerfugle i maven end normalt.

”Vi skal ud og have en god oplevelse. Det må ikke blive et problem for os, at vi skal spille mod et hold som dem. Vi skal nyde at spille fodbold, ligesom vi altid gør”, husker han spillerne på.

Det bliver et kort taktikmøde, og så går turen ellers til Right to Dream Park i Farum. Det er midt i eftermiddagens myldretid, og det her er ikke en kamp, man vil komme for sent til.

Pokalkamp Screenshots (2)
Pokalkamp Screenshots (3)

God opbakning til BK Friheden

Det giver et sug i maven, da spillerne fra BK Friheden træder ind på Right to Dream Park. Deres modstandere fra FC Nordsjælands U19-hold er allerede i gang med opvarmningen, og på lægterne er der mødt en hel del tilskuere op – de fleste er BK Friheden-spillernes familie og venner, som prøver at klappe lidt gejst ind i Hvidovre-drengene.

Kunstgræsbanen står snorlige, og BK Friheden går i gang med deres opvarmning.

”Jeg skal lige ned og score på det der mål, så jeg kan sige til mine børn en dag, at jeg har scoret på et superligastadion”, siger Osvald, vel vidende, at det nok er den eneste chance, han nogensinde får for det.

Og så går kampen i gang. De to hold ser hinanden an og starter lidt forsigtigt ud. Er det der mirakel virkelig så urealistisk?

FCN har et ekstra gear

Men så skruer FCN-drengene op for intensiteten og scorer til 1-0 efter godt 10 minutter. Det er stadig ikke umuligt, synes Osvald at tænke.

BK Friheden holder stand i et kvarters tid, så bliver den 2-0 – og allerede et minut senere står den 3-0. Nu har FCN taget fløjlshandskerne af, og de scorer yderligere et par mål inden pausen.

U19 Pokalkamp BK Friheden Vs FCN 170924 032
U19 Pokalkamp BK Friheden Vs FCN 170924 005

I pausen er Osvald lidt forpustet, men stadig ved godt mod.

”Det er udfordrende. Det er svært – det går hurtigt. Det ærgrer os. Nu er vi bagud 5-0 til pausen. Det er ikke noget, vi er hver dag. Men, når man tænker over det i et større perspektiv, så er det jo FC Nordsjælland”.

Cheftræner Michael Baltersen minder om at holde hovedet højt og opfordrer spillerne til at prøve at gøre det sværere for FC Nordsjælland.

Men i 2. halvleg mærker man forskellen i både klasse og fysisk form. Målene tikker ind, og kampen ender 15-0 til FC Nordsjælland.

Fuldstændig vanvittig oplevelse

Efter kampen fanger vi Osvald til en kort snak.

”De spiller bare godt – bedre end os. Altså langt større klasse end os. Det var en sjov oplevelse at prøve. Jeg vil huske det – under lysene – fuldstændig vanvittig oplevelse. Vi gjorde, hvad vi kunne. Men det var desværre ikke godt nok”, siger han og går hen til debriefing med holdet og træneren.

Pokal-miraklet udeblev denne gang, men der kommer altid en chance til i næste års pokalturnering.

Pokalkamp Screenshots (8)
U19 Pokalkamp BK Friheden Vs FCN 170924 019