Opdatering 15. oktober 2024: Der er den 15. oktober 2024 åbnet en turneringssag.

En U13 kamp den 12. oktober fik et trist efterspil, da en tilskuer, efter kampen var afsluttet, udsatte kampens dommer for vold.

Efter den triste episode blev politiet tilkaldt og dommeren blev kørt på sygehuset. Umiddelbart efter blev DBU Sjællands task force for dommernes sikkerhed kontaktet, og DBU Sjælland har siden rådgivet dommeren og taget hånd om det videre sagsforløb. Der vil løbende blive fulgt op på dommeren. 

DBU Sjælland afventer nu dommerens indberetning, som sammen med de involverede klubbers redegørelser skal benyttes til at få belyst hændelsen, før en eventuel sag kan åbnes i det disciplinære system. Der er den 15. oktober 2024 åbnet en turneringssag.

Skarp afstand til voldelig adfærd

DBU Sjælland udtaler sig principielt ikke om en konkret sag, så længe sagen endnu ikke er belyst, behandlet og afgjort af det uafhængige disciplinære system. Men DBU Sjællands formand gør det klart, at han generelt tager afstand fra enhver form for voldelig adfærd. 

”Vi tager skarpt afstand fra enhver form for voldelig adfærd både på og udenfor banen. Det er fuldstændig uforeneligt med fodboldens værdier om, at det skal være trygt at spille, træne, dømme og se fodbold. Vores task force tager sig nu af dommeren, og vi støtter ham, så godt vi kan. Selve voldssagen tager politiet sig af”, siger Jakob Koed formand for DBU Sjælland.