Det nye digitaliserede nationale kompensationssystem er blevet lanceret, der blandt andet skal skabe et mere brugervenligt system, der er automatiseret og strømlinet.

Klubber bliver kompenseret, hvis en spiller skriver kontrakt med en anden dansk klub. Kompensationssystemet sikrer danske klubber kompensation for træning og udvikling af spillere, når spillere indgår en kontrakt, og bidrager dermed til en positiv sammenhæng og psykologisk vigtig kobling mellem amatør- og kontraktklubber i Danmark.

Tidligere har kontraktklubben været ansvarlig for at indsamle og manuelt underskrive spillerens registreringer og kompensationskrav. Det skabte ofte forsinkelser og medførte tab af kompensation, hvis data blev glemt eller ikke korrekt indrapporteret.

Med det nye system bliver det automatisk opfanget, at betingelsen for national kompensation er opfyldt, og der bliver derefter oprettet et elektronisk spillerpas.

Det nye system er tidsbesparende for kontraktklubben, der vil være færre opfølgningskrav for modtagere af kompensation, en større præcision og gennemsigtighed og mindre administration. 

”Det er et meget vigtigt skridt for dansk fodbold, at vores kompensationssystem nu bliver digitaliseret. Det er de danske breddeklubber, som er med til at udvikle vores unge talenter, og det skal de selvfølgelig også belønnes for. Det nye system er med til at sikre, at klubberne får udbetalt de penge, som de har gjort sig fortjent til,” siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand i DBU’s breddekomité.

Der skal ydes kompensation fra spillerens 6. år og frem til udløbet af det kalenderår, hvor spilleren fylder 22 år. Kompensationen fordeles forholdsmæssigt på baggrund af et fast beløb afhængigt af klubbens indplacering på tidspunktet for kontraktindgåelsen.

Det anbefales i øvrigt, at alle spillere i klubben meldes ind og sikres et spillercertifikat, da det vil gøre sagsgangen nemmere for alle parter.