Vil du gerne være med til at påvirke fodbolden på Sjælland? Og vil du med din viden og erfaring være med til at yde indflydelse på et område af den sjællandske fodbold? Så læs med her. 

Nu har du nemlig muligheden for at blive en del af DBU Sjællands organisation og være med til at sætte retningen for et af de mange områder, der tilsammen udgør fodbolden på Sjælland. 

Vi søger lige nu frivillige, der ønsker at bidrage til vores udvalg og grupper, som hver især arbejder med børne-, ungdoms-, senior, futsal-, træneruddannelses- eller dommerområdet.

Om udvalg og grupper
DBU Sjælland er til medlemsklubberne, og hvis unionen fremadrettet skal blive ved med at levere de bedste turneringer og fodboldaktiviteter, så har vi brug for input og ideer til, hvordan vores turneringer, stævner og øvrige aktiviteter fortsat rammer klubbernes behov.

Som frivillig i DBU Sjællands organisation har du en unik mulighed for at være med til at gøre en forskel for de over 98.000 medlemmer i DBU Sjællands medlemsklubber.

For Børneudvalget, Ungdomsudvalget, Seniorudvalget, Futsalgruppen og Træneruddannelsesgruppen ansøger du ved at sende en mail til gruppens koordinator senest den 27. oktober 2024. 

Om dommerstrengen
Det er også muligt at blive en del af dommerstrengens udvalg og grupper, hvor du kan gøre en forskel for de mange dommere, der hver år dømmer tusindvis af fodboldkampe. 

For Dommerudvalget og Indrangeringsgruppen er der frist for ansøgninger den 27. oktober 2024, og her ansøger du ved at sende en mail til chef for Udvikling, Uddannelse og Dommer, Poul Duus Gilling, på gill@dbusjaelland.dk 

Det får du som medlem af en gruppe eller udvalg
Som frivillig hos DBU Sjælland bliver du først og fremmest en del af et passioneret netværk af fodboldfrivillige fra hele Sjælland, der alle brænder for at gøre en positiv forskel for fodbolden på Sjælland. 

Derudover tilbyder vi blandt andet faglige og sociale arrangementer, DBU-tøjpakke, kørselsgodtgørelse samt en række andre goder for dit frivillige virke.

Din profil
Det vigtigste parameter for DBU Sjælland hos et kommende udvalgs/gruppemedlem er et stort engagement, en lyst til at gøre en forskel og evnen til at se udviklingsmulighederne for sjællandsk fodbold.

Det er en stor fordel, hvis du har erfaring og viden fra hverdagen i en fodboldklub.

Om det så er som tidligere spiller, nuværende træner, dommer, bestyrelsesmedlem, forælder eller noget helt femte, er ikke afgørende, men blot et af mange parametre, som eventuelle kandidater vurderes ud fra i udvælgelsesprocessen. 

Vigtige datoer

  • Ansøgningsfrist: 27. oktober 2024 
  • Udpegning af nye medlemmer ved DBU Sjællands bestyrelse: 18. november 2024
  • Svar til ansøgere: Ultimo Uge 50.
  • Opstart for nye medlemmer i grupper og udvalg pr. 1. januar 2025

Medlemsudvælgelse
For at opnå størst muligt diversitet og bred repræsentation fra hele fodbold-Sjælland, så benyttes følgende kriterier for udvælgelse af medlemmer til udvalgene og grupperne:

  • Diversitet i medlemmernes klubber (størrelse, alders- og kønsmæssig fokus og lignende)
  • Diversitet i medlemmernes personlige egenskaber (køn, alder, erfaring og lignende)
  • Geografisk spredning i DBU Sjællands område

Udvalg og grupper med åben ansøgning
Nedenfor kan du se hvilke udvalg og grupper, vi søger frivillige til, og du kan læse om deres arbejdsopgaver.

Klik på det enkelte udvalg/gruppe for at gå direkte til arbejdsopgaverne.

Dommerstrengen
Dommerudvalget
Indrangeringsgruppen

Andre udvalg og grupper med åben ansøgning 
Børneudvalget
Ungdomsudvalget
Seniorudvalget
Futsalgruppen
Træneruddannelsesgruppen
Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen



DOMMERSTRENGEN


DBU Sjællands bestyrelse har besluttet, at dommerstrengen forenkles, hvilket betyder, at dommer- og udviklerindrangeringsgrupperne samles til én gruppe, der refererer til DBU Sjællands Dommerudvalg. Den nuværende Dommer-HR og uddannelsesgruppe nedlægges, og opgaverne vil fremover blive løst administrativt.

Det kommende Dommerudvalg får til opgave at nedsætte ad hoc grupper med fokus på upcoming (talenter), kvindelige dommere samt en ungegruppe, som skal tilføre impulser fra de unge dommere for at sikre input fra denne målgruppe. 


Dommerstrengen er det vigtige bindeled mellem dommere/udviklere/vejledere og DBU Sjælland. Her kan du bidrage med dine erfaringer og kompetencer til at skabe gode vilkår på dommerområdet. 

Dommerudvalget
DBU Sjællands Dommerudvalg er det overordnede udvalg for DBU Sjællands dommerstreng som består af en indrangeringsgruppe for dommere, udviklere og vejleder samt af ad hoc grupper, som Dommerudvalget selv nedsætter. Ad hoc grupperne består af en upcominggruppe for talenter, en kvindedommergruppe samt en ungegruppe.

Dommerudvalget har som kerneopgave at være bindeleddet fra de frivillige til det landsdækkende og administrative led. Være bindeleddet til dommerne, skabe ensartethed og balance mellem alle dommerfaglige grupper samt have fingeren på pulsen hos dommerne, udviklerne og vejlederne.

Udvalget sammensættes af 5-7 personer, og udvalgsmedlemmerne sidder i 2 år ad gangen, dog valgt i forskudte år. Det betyder, at for nyoprettede udvalg og grupper, så er halvdelen af medlemmerne kun valgt for 1 år for at sikre kontinuitet ved at forskyde valgperioderne, så 2-3 personer vælges i lige år og 3-4 personer bliver valgt i ulige år.

Udvalget sammensættes af DBU Sjællands bestyrelse ud fra et ønske om balance mellem faglighed og diversitet i alder, køn, geografi og baggrund. 

Dommerudvalget har følgende arbejdsopgaver:

  • Være koordinerende for alle DBU Sjællands dommerfaglige grupper.
  • Varetage massekommunikationen til dommerne, vejlederne og udviklerne.
  • Udvikle dommerområdet.
  • Opfange trends og tendenser.
  • Overordnet ansvar for dommerens ABC.
  • Samle materiale og info fra indrangerings- og ad hoc grupper til Dommerens ABC.
  • Faglig ansvarlig for samarbejde med Breddedommergruppen.
  • Faglig ansvarlig for samarbejde med DBU's dommerfaglige streng.
  • Faglig ansvarlig for samarbejde med de øvrige lokalunioner.
  • Forestå de årlige test i samarbejde med dommerklubberne

Profil på kandidater
Til udvalget søges personer, der er analyserende, nytænkende, besidder sociale kompetencer samt aktivt søger dialog med de sjællandske dommere.

Personer der sidder i dommerudvalget, kan ikke indgå i andre dommerrelaterede grupper i DBU Sjælland-regi.

Du skal regne med et tidsforbrug på mellem 5-8 timer per måned.

Dommerudvalget understøttes af administrativ bistand fra dommerområdet

Spørgsmål og ansøgninger sendes til chef for Udvikling, Uddannelse og Dommer, Poul Duus Gilling, på gill@dbusjaelland.dk 


Indrangeringsgruppen
DBU Sjællands indrangeringsgruppe refererer til Dommerudvalget, og har som sine kerneopgaver at sikre integritet og transparens i indrangeringen af dommere, udviklere og vejledere i DBU Sjællands turneringer, og sikre at dommere, udviklere og vejledere indrangeres i de rigtige rækker.

Gruppen sammensættes af 10 personer (+2 fra DBU Lolland-Falster) og gruppemedlemmerne sidder i 2 år ad gangen, dog valgt i forskudte år.  5 personer vælges i lige år og 5 personer vælges i ulige år.
Gruppen sammensættes af DBU Sjællands bestyrelse ud fra ønsker om balance mellem faglighed og diversitet i alder, køn, geografi og etnicitet.

Indrangeringsgruppen har følgende arbejdsopgaver:

  • Sikre integritet og transparens og dommere/udviklere/vejlederes indrangering
  • Sikre den bedste m/k på kampen
  • Indrangere dommere fra Danmarksserie til serie 5
  • Indrangering af futsaldommere
  • Indrangering af futsal-udviklere
  • Indrangering af ungdomsdommere, der rykker op i seniorrækker
  • Indstille talentemner til CTG  
  • Indstille dommere til Skåneudvekslingen
  • Udvælge dommere til Final 4 og Finals
  • Sammen med dommeradministrationen udvælge, hvilke dommere, der bør anerkendes som årets dommer for ekstraordinær indsats eller lignende
  • Indrangere udviklere fra Danmarksserien til serie 4
  • Rekruttere og indstille potentielle vejledere til vejlederkurser
  • Indstille vejledere til udviklerkurser
  • Informere Dommerudvalget om baggrund for indrangeringen af dommere og udviklere/vejledere til brug for fælles info og dommerens ABC

Profil på kandidater
Til gruppen søges personer der er analytisk stærke, er velformulerede på skrift og i tale, og som besidder dommer og/eller udviklererfaring.

Habilitet
Indrangeringsgruppen sammensættes som udgangspunktet af ikke indrangerede dommere og udviklere. Hvis de er indrangeret, træder de uden for døren, når egen indrangering behandles.
Medlemmer af indrangeringsgruppen kan ikke indgå i andre dommerrelaterede udvalg/grupper i DBU Sjællands regi.

Du skal forvente et tidsforbrug på mellem 5-8 timer per måned.

Indrangeringsgruppen understøttes af administrativ bistand fra dommerområdet.

Spørgsmål og ansøgninger sendes til chef for Udvikling, Uddannelse og Dommer, Poul Duus Gilling, på gill@dbusjaelland.dk 


ØVRIGE UDVALG/GRUPPER


Børneudvalget
Børneudvalget skal sikre og koordinere DBU Sjællands samlede turnerings- og stævnetilbud (såvel indendørs som udendørs) på målgruppen børn (under 12 år), igennem tæt dialog med brugerne.

Udvalget skal opsamle og spotte trends og bevægelser og foreslå initiativer på området.

Børneudvalget arbejder også aktivt med strategien for børnefodbolden

Udvalget består af 7 medlemmer. Der forventes 4 faste fysiske eller online møder, - og der kan derudover være opgaver mellem møderne.

DBU Sjællands administration betjener udvalget. Du skal regne med et tidsforbrug på 5-8 timer per måned.

Spørgsmål og ansøgninger skal sendes til gruppens koordinator Frederik T. Løwenstein på frel@dbusjaelland.dk 


Ungdomsudvalget
Ungdomsudvalget skal sikre og koordinere DBU Sjællands samlede turnerings- og stævnetilbud (såvel indendørs som udendørs) på målgruppen ungdom (U13 til U19) igennem tæt dialog med brugerne.

Udvalget skal opsamle og spotte trends og bevægelser og foreslå initiativer på området.
Udvalget består af 4-7 personer.

Der forventes 4 fysiske eller online møder og der kan derudover være opgaver mellem møderne. DBU Sjællands administration betjener udvalget.

Du skal regne med et tidsforbrug på 5-8 timer per måned.

Spørgsmål og ansøgninger skal sendes til gruppens koordinator Mathias Foldgast på mafo@dbusjaelland.dk 


Seniorudvalget
Seniorudvalget skal sikre og koordinere DBU Sjællands samlede turnerings- og stævnetilbud (såvel indendørs som udendørs) på målgruppen senior og ældre, igennem tæt dialog med brugerne.

Udvalget skal opsamle og spotte trends og bevægelser og foreslå initiativer på området.

Udvalget består af 3-5 personer.

Der forventes 4 fysiske eller online møder, og der kan derudover være opgaver mellem møderne. DBU Sjællands administration betjener udvalget.

Du skal regne med et tidsforbrug på mellem 5-8 timer per måned.

Spørgsmål og ansøgninger skal sendes til gruppens koordinator Søren Hørslev Nordtorp på sohn@dbusjaelland.dk 


Futsalgruppen
Futsalgruppen skal sikre øget vækst i DBU Sjællands futsalaktiviteter samt udbrede kendskabet til futsal.

Gruppen består af 3-5 personer med særlig interesse og indsigt i futsal for alle aldersgrupper.

Gruppen skal opsamle og spotte trends og bevægelser og foreslå initiativer på området.

Du skal regne med et tidsforbrug på mellem 5-8 timer per måned.

Spørgsmål og ansøgninger sendes til gruppens koordinator Thomas Lesly Rasmussen på tler@dbusjaelland.dk


Træneruddannelsesgruppen
Træneruddannelsesgruppen skal sikre og koordinere DBU Sjællands træneruddannelsestilbud rettet mod DBU Sjællands klubber og disses fodboldtrænere på alle niveauer, samt opfange klubsignaler med henblik på eventuelt nye tendenser indenfor træneruddannelse.

Herudover skal gruppen planlægge og udbyde trænerarrangementer, der kan sikre C- og B-licens trænere points til vedligeholdelse af deres licens.

Gruppen sammensættes af faglige kompetente personer, gerne med flere års trænervirke i bagagen.

Gruppen består af 3-5 personer.

Der forventes 2-3 fysiske eller online møder, og der kan udover være opgaver mellem møderne. DBU Sjællands administration betjener udvalget.

Du skal regne med et tidsforbrug på mellem 5-8 timer per måned.

Herudover kræver medlemskab af gruppen tilstedeværelse på diverse arrangementet efter aftale mellem gruppens medlemmer.

Spørgsmål og ansøgninger skal sendes til gruppens koordinator Kirsten Christensen på kich@dbusjaelland.dk 

Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen
Pigeindrangerings- og udviklingsgruppens formål er først og fremmest at understøtte udviklingen af fodbold for piger og kvinder, herunder rekruttering og fastholdelse af spillere, trænere, ledere og frivillige.

Som medlem af Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen vil du være med til at opsamle signaler og trends for dermed at bidrage til, at DBU Sjællands udbud er i overensstemmelse med klubbernes ønsker, igennem tæt dialog med brugerne.

Gruppens opgave er bl.a. at komme med inspiration og forslag til øvrige udvalg og grupper om for eksempel turneringsstruktur og -former, konceptudvikling, projekter etc., som skal være med til at sikre de bedste og mest optimale tilbud for piger/kvinder. 

Gruppen skal samtidig bidrage til at implementere og omsætte Udviklingsplan for dansk fodbold for piger og kvinder 2024-2027 til konkrete handlinger til gavn for den generelle udvikling i sjællandsk fodbold.

Opgaver med indrangering
Desuden skal nogle af gruppens medlemmer indrangere hold, det vil sige udvælge de formodede bedste sjællandske pigehold i U13-U18 til DBU Sjællands ansøgningsrækker.

For at undgå inhabilitet må medlemmer af gruppen ikke besidde et trænerjob i de rækker, der skal indrangeres.

Rent praktisk foregår indrangeringsopgaven ved at besigtige og skrive rapporter om mulige hold i ansøgningsrækkerne samt at indgå i dialog med trænere og ledere fra holdene i forbindelse med kampene.

Som medlem med indrangeringsopgaver skal du:

  • Overvære min. 6 kampe i hver halvsæson
  • Gå i dialog med trænere og ledere fra holdene inden kampen
  • Tage noter under kampene og udarbejde en skriftlig rapport til intern brug efter kampen (via en formular)
  • Deltage i 3-4 møder per sæson i indrangeringsgruppen
  • Være med til at vurdere og indstille sjællandske klubber til udvælgelsei juni måned
  • Hvis du søger om optagelse i Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen, skal du angive, hvorvidt du ønsker at tage del i indrangeringsarbejdet.

Profil
Hvis du interesserer dig for og har indsigt i fodbold for piger/kvinder, så vil vi meget gerne høre fra dig med henblik på optagelse i gruppen. De medlemmer, der har indrangeringsopgaver, skal desuden have en særlig interesse for og indsigt i eliteungdomsfodbold for piger.

Spørgsmål og ansøgninger kan rettes mod koordinator Rasmus Dan Pedersen på mail til: rada@dbusjaelland.dk.