Børn U2-U12

Fodbold er sport, og fodbold er leg. For mange børn starter interessen for fodbold som en leg, der ikke kræver mere end en bold og en kammerat at spille med.
Lyngby drenge 2

For børn, der spiller fodbold, gælder, at udviklingen af deres fodboldmæssige evner bedst sikres i den daglige træning. Her er det DBU’s anbefaling, at der i denne aldersgruppe trænes og
spilles stævner. På den måde får det enkelte barn bedst udbytte af tiden på fodboldbanen.

Spillerudvikling

Fokus på resultatet af den enkelte kamp eller på placeringen i puljen er ofte alt
for dominerende hos de voksne trænere, ledere og forældre i børnefodbolden. DBU opfordrer ledere såvel som trænere og ikke mindst forældre til i højere grad at sætte fokus på barnets spillemæssige udvikling frem forpå resultatet af kampene.

Samtidig er det vigtigt at fokusere på, at legen med bolden altid skal være i højsædet i dansk børnefodbold. Der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem børns spillemæssige udvikling og resultaterne af deres fodboldkampe.

Der skelnes ikke mellem bredde og elite i børnefodbold. Der kan være tale om gode og knap så gode spillere, men en opdeling i bredde og elite er ikke hensigtsmæssig i denne alder. Alle børn er pr. definition breddespillere.

Børn har ikke brug for at blive specialiseret for tidligt. Børn udvikler sig så forskelligt og på forskellige tidspunkter, at det stort set er umuligt at foretage en kvalificeret udvælgelse af de bedste og mest talentfulde i en tidlig alder.