Årets fodboldklub på Sjælland

Brøndbyernes IF blev årets fodboldklub på Sjælland. I forbindelse med Brøndbyernes IF 50 års fødselsdags reception var det en ekstra stor glæde for unionens formand, at kunne overraske med, at klubben var udvalgt til at være årets fodboldklub 2014 på sjælland.

Ole_Brøndby_2014

Brøndbyernes IF vil dermed indgå i konkurrencen om, at blive årets fodboldklub i Danmark, som bliver kåret den 28. februar ved DBU's repræsentantskabsmøde. 

I sin tale sagde formand Ole Jacobsen blandt andet:

'Ligesom på elite niveau, så gør i det også mere end godt på breddefodbold-siden. I har i årenes løb oparbejdet et imponerende medlemstal – og det forpligter. Som den storklub i er, har i påtaget jer det ansvar og arbejdet aktivt med blandt andet det sociale arbejde og har opnået et bredt samarbejde med flere interessenter i kommunen. I har fx valgt at have en integrationsmedarbejder ansat til at understøtte jeres arbejde.  


Som jeg blevet belært om, så skal integration i Brøndby IF ikke kun forstås som integration af anden etniske danskere. Integration er meget bredere. Det handler om integration/inklusion af trænere, forældre, og spillere fra alle dele af vores samfund. I uddanner jeres trænere og giver dem sparring fx i konflikthåndtering, håndtering af utilpassede spillere samt svære forældre. På integrationsområdet har I et godt og tæt samarbejde med skolerne samt de lokale sociale indsatser.
Dette er blot et lille aspekt af hvad i som klub bidrager til. I er også med til at arrangere kommunens idrætsdag for børnehaver, hvor cirka 500 glade børn kommer på besøg fra alle kommunens institutioner – en god introduktion til sporten for de yngste borger.
På pigesiden klarer i det også rigtig godt, specielt jeres pige- ungdom er voksende – en kode som langt de fleste klubber arbejder hårdt på at knække. 

Det som er mest i øjenfaldende i min optik, er den måde i kan tiltrække og fastholde jeres frivillige og på den måde holde gang i det velkendte og på nogle områder uddøende foreningsliv. Jeg har ladet mig forstå, at I pt. råder over 653 frivillige!! Jeg ved klar over, at jeres klub er stor og I har mange medlemmer – men antallet af frivillige er til trods unægtelig meget imponerende. Udover frivillige trænere/ledere varetager jeres frivillige også opgaver som at være vagter, styre boder og lounge på stadion ved fx afvikling af superligakampe  og andre arrangementer i fodboldens tegn.

I DBU Sjælland oplever vi altid velvilje og samarbejde fra jer når der fx skal søsættes nye projekter, lægge faciliteter til vores træneruddannelser og input til vores turneringsstruktur og udformning af fodbolden generelt. Den slags samarbejde er uvurderligt for et forbund som DBU Sjælland.  

Med disse rosende ord og stort tillykke kan jeg nu afsløre at I, Brøndby IF, er valgt til titlen som  årets fodboldklub anno 2014'

Med disse ord takkede Ole Jacobsen for ordet og indskrev Brøndby i historien som årets fodboldklub 2014. Hvem der løb med titlen i de seneste år kan du se ved at klikke her. 

Tekst: Rie Døllner
Bilede: Per Kjærbye

Log ind