Red liv i klubben med et førsthjælpskursus

DBU har fået 1.335.000 kroner i støtte fra TrygFonden til afholdelse af livreddende førstehjælpskurser i fodboldklubber på Fyn, Bornholm, Sjælland, Lolland Falster og i København.Fodboldklubber på Fyn, Bornholm, Sjælland, Lolland Falster og København kan nu bestille et førstehjælpskursus til en meget favorabel pris hos DBU og lokalunionerne 

Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop. Også i fodboldklubben! Derfor ønsker DBU og TrygFonden at udbrede kendskabet til livreddende førstehjælp – og udbredelsen af hjertestartere. For flere tilgængelige hjertestartere, træning i hjertelungeredning samt mere viden om hjertestop skal være med til at redde liv.

Med støtten fra TrygFonden udbydes førstehjælpskurserne til en meget lav pris. Det betyder, at man som klub, blot skal betale 3.500 kr. Med i prisen følger både førstehjælpskursus for op til 16 deltagere og en hjertestarter til ophæng i klubben, hvis man ikke allerede har en, til en samlet værdi af knap 25.000 kr.

Bestil et førsthjælpskursus

De første 20 kurser udbydes i vinteren 2014/2015. Derfor er det en god ide at være hurtigt ude. I alt er der planlagt 60 førstehjælpskurser over en periode på tre år. 

Førstehjælp og foreningsliv skal gå hånd i hånd
Mange steder i landet er fodboldklubben en livsnerve og et naturligt samlingspunkt. Der kan opstå situationer både i og i nærheden af klubben, hvor mennesker med de rette redskaber kan redde liv.

”De frivillige i foreningsliv et udviser hver dag lederskab og foreningerne er et sted, hvor der er liv.  Det er oplagt at integrere førstehjælp, som en naturlig del af det at være frivillig i en forening. Og derfor udbyder vi med hjælp TrygFonden nu førstehjælpskurser til trænere, ledere, spillere og dommere, der har tilknytning til DBU’s fodboldklubber,” lyder det fra Steen Jørgensen, breddechef i DBU.

TrygFonden støtter et trygt foreningsliv
Med støtte fra TrygFonden har DBU Jylland allerede afviklet en række førstehjælpskurser i de jyske fodboldklubber det seneste år. Det har vist sig at være en succes, og der blev udtrykt stor interesse fra andre klubber rundt omkring i Danmark, der er blevet opmærksomme på vigtigheden af at indtænke førstehjælp som en del af foreningslivet. 

”Hjertestop kan ske alle steder, og når man mindst venter det. Derfor er det en god ide at have et beredskab klar, hvis man som i sportsklubberne mødes mange mennesker. I TrygFonden arbejder vi for, at flest mulige mennesker kan træde til og dermed være med til at redde liv. Det gælder også på banen,” siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden 

Kurserne afholdes af Røde Kors.

Læs mere om TrygFondens arbejde: http://www.trygfonden.dk/ 
Læs mere om Henrik, der reddede sin fodboldkammerat: http://www.rodekors.dk/nyheder/henrik-reddede-sin-fodboldkammerats-liv 

Log ind