MENU

Stort fodboldstævne for julemærkebørn

136 børn fra landets fire julemærkehjem skal den 8. juli til fodboldstævne i Skælskør for andet år i træk. Ligesom sidste år får julemærkebørnene fornemt besøg af to landsholdprofiler - det bliver helt sikkert, ligesom sidste år, en sand fodboldfest for alle!

Medaljeoverrækkelse2014
Sidste år fik julemærkestævnet besøg af fodboldspillerne Anders Østli og Jean-Claude Bozga 
Foto: Peter Vest Hansen, DBU Sjælland.


Selvom de fleste skolebørn er i fuld gang med at holde sommerferie, så er der stadig børn der arbejder hårdt. 150 børn er i øjeblikket på ophold på de danske julemærkehjem, hvor de knokler for at tabe de overflødige kilo og finde overskud til at komme tilbage i vante rammer. Det skal også være sjovt at tabe sig og derfor mødes 136 børn fra landets fire julemærkehjem på onsdag til et stort fodboldstævne på Skælskør stadion. Julemærkestævnet drives af Skælskør B&I, Skælskør Julemærkehjem og DBU Sjælland.
- Med udgangspunkt i sidste års afvikling af julemærkestævnet, hvor der blevet spillet fodbold, hygget, grinet og jublet, så er det helt på sin plads at gentage succesen og lade de nye julemærkebørn også få den oplevelse med. Fodbold er et holdspil med mange sundhedsmæssige gevinster og et spil der bidrager til at fastholde en fysisk aktiv livsstil, så det vil vi gerne introducere til de mange julemærkebørn, fortæller Henrik Hougaard Bøtkjær, der er forstander for Skælskør Julemærkehjem.

Kampen om et eftertragtet trofæ
Stævnet er for alle spillere uanset niveau. Der er plads til alle både Ronaldoer og mindre fodbolderfarne. Stævnet er dog uden knopper, så alle kan være med. Fælles for stævnet er, at alle vil kæmpe for at få fingre i det trofæ som julemærkehjemmet Kildemose løb med sidste år.

Julemaerkehjem2014
Julemærkebørn i kamp på fodboldbanen. 

Fornemt besøg på banen
Dagen byder på professionel opvarmning, et væld af fodboldkampe og medaljeoverrækkelse af ingen ringere end landsholdsprofilerne Christina Ørntoft og Simone Boye Sørensen. Christina Ørntoft er tidligere landsholdspillere og har været udenlandsprofessionel i Malmø. Hun har gennem tiden spillet 69 kampe for landsholdet og vundet bronzemedaljevinder ved EM i Sverige 2013. Simone Boye Sørensen er forsvarsspiller for Brøndby IF og landsholdsspiller. I år var hun med til at blive dansk mester og spille holdet i Champions League semifinalen.

Opbakning2014
Opbakningen er i top på sidelinjen. 

Fællesspisning og hygge
Efter stævnet er der fællesspisning for alle de deltagende på Skælskør Julemærkehjem. Derefter tager de mange børn retur til det respektive julemærkehjem de tilhører – forhåbentlig med en fantastisk oplevelse rigere og meget mere mod på fysisk udfoldelse. 

Opvarmning2014
Opvarmning for alle instrueret af Peter Krustrup.

Foto: Peter Vest Hansen / Tekst: Rie Døllner

Log ind