Ledige aktiveres gennem Fodbold Fitness i Roskilde

Ledige unge uddannelsesparate får motion, frisk luft og et frirum gennem Fodbold Fitness i Roskilde KFUM. Projektet er blevet en realitet gennem et samarbejde mellem Roskilde KFUM, organisationen JUMP og Roskilde Kommune.Ledige uddannelsesparate unge aktiveres gennem Fodbold Fitness i Roskilde KFUM. Roskilde KFUM, organisationen JUMP og Roskilde Kommune har med hjælp fra DBU's motionsfodboldkoncept Fodbold Fitness stablet et fodboldtilbud på banen til uddannelsesparate unge ledige. Fodboldtræningen giver deltagerne motion, frisk luft og et indblik i, hvad det vil sige at være en del af et forpligtende fællesskab i en idrætsforening. 

DBU Sjællands nye Fodbold Fitness konsulent Casper Boe Jensen besøgte Roskilde KFUM mens der stadig var sne på banerne i januar måned. 

Klokken er lidt over 11, og kunstgræsbanen er næsten dækket af et tyndt lag nyfalden sne. Enkelte steder er det grønne underlag dog blotlagt, og efterhånden som de 6 deltagere bevæger sig rundt på banen begynder mere og mere grønt at titte frem.

En af deltagerne er Hossein, der møder trofast op, selvom han ikke spiller med. 

”Det er ærgeligt, du ikke var her sidste gang, der var vi 11”, siger han og forsætter:

”Jeg kan bedst lide bare at kigge på. Det er en god måde at få lidt frisk luft og lære at møde op et sted på et bestemt tidspunkt”.

Involvering er vigtigst
Jakob Bay-Nielsen, fra Roskilde KFUM, er træner for holdet spiller selv med i det første spil. Han oser af entutiasme og glæde for fodbolden.

”Jeg har selv startet det op, og jeg synes det er en god mulighed for de unge mennesker til at komme ud og hygge sig med fodbold”.

Jakob Bay-Nielsen møder selv ind 20 minutter før træningen går i gang for at stille udstyr op efter, hvordan han har tilrettelagt træningen hjemmefra. 

”Det er vigtigt hele tiden og have bolden med og at involvere alle sammen, så vidt muligt, i alle spil. Det handler om at have det sjovt, og alt det der med taktik og lignende er ligemeget for den her gruppe, de skal bare ud og hygge sig med en bold”, fortæller Jakob Bay-Nielsen inden han sætter den næste øvelse i spil, der går ud på, at spillerne løber zigzag imellem nogle kegler og sparker på mål.

Jakob ser hurtigt muligheden for en opgave til Hossein, der ellers normalt kigger på. Jakob får ham overtalt ham til at kaste bolden til de andre, når de skal sparke på mål. Det er hele essensen med Fodbold Fitness. Du behøver ikke kunne en masse med en bold, hvis du bare kan lidt, så kan du også være med.

Samarbejde og kaffe 
Selve rammerne for holdet står Roskilde KFUM i samarbejde med JUMP og Roskilde kommune for. Kommunen har købt støvler til deltagerne, Jump sørger for at rekruttere spillere, og KFUM leverer baner plus instruktør til holdet.
 
Efter træning mødes dagens deltagere i klubhuset, der er åbent, til en kop kaffe og en snak om dagens strabadser, og der er ingen tvivl om, at de alle nyder deres ugentlige frirum i Roskilde KFUM til Fodbold Fitness. 

Ønsker I at høre mere om, hvordan din klub kan få glæde af Fodbold Fitness, så tøv ikke med at kontakte Fodbold Fitness konsulent Casper Boe Jensen på cabj@dbu.dk

Læs mere om Fodbold Fitness her
 
Tekst og foto af Casper Boe Jensen (red. Peter Vest Hansen)

Log ind