MENU

Små baner og store mål skal få veteraner på banen

Små baner og store mål skal hjælpe sjællandske veteraner med at få flere kampe i benene og flere mål i støvlerne. Husk tilmeldingsfristen er 27. februar.Nyt 5-mandsturnering skal få flere veteraner ud på fodboldbanen. Det er for længst dokumenteret, at fodbold på små baner er et effektivt middel mod livsstilssygdomme som knogleskørhed, type 2-diabetes og forhøjet blodtryk. Nu skal en ny turneringsform på 5-mandsbaner hjælpe veteranerne med at få flere kampe i benene og flere mål i støvlerne. 

Den nye turneringsform for veteraner er en ny 5-mandsturnering, som spilles på en 5-mandsbane (30 X 40 meter) med 8-mandsmål. Tiltaget er udviklet i samarbejde med Glostrup 95 Fodbold, der gennem flere år har "specialiseret" sig i 8-mandsfodbold med hold for senior, Old Boys og Veteraner.  

Man skal blot være fyldt 40 år på spilledagen for at have alderen til at spille veteranfodbold. 

Flere veteraner på græs
Den nye turneringsform blev præsenteret på delegeretmødet af DBU Sjællands formand Ole Jacobsen, der lagde vægt på at tilbuddet skulle hjælpe flere veteraner ud på de sjællandske fodboldbaner.  

"Udgangspunktet er at det er nemmere at stille med fem mand end otte, og da kampene afvikles med 8-mandsmål bliver der med garanti masser af mål i disse kampe. Bliver det en succes, så må vi vurdere om der er basis for at gøre det til et fast tilbud", lød det i bestyrelsens mundtlige beretning.

Derudover udtrykte formanden et ønske om, at tiltaget kunne få flere veteraner ud på de sjællandske fodboldbaner for at holde kroppen i gang, have det sjovt og hygge sig med holdkammeraterne.  

Praktik
Der påsættes ikke automatisk dommere til puljen, men der kan bestilles dommere via dommerhjælpen. De bedste hold går videre til finalestævnet Final 4, hvis der er flere puljer, så vil der også blive spillet finalekampe. 

Holdtilmelding
Hold skal tilmeldes via KlubOffice senest 27. februar 2017. 

Fakta om Veteran 5:5 på 8-mands mål
  • Målstørrelse: 8-mands (7-mandsmål)
  • Banens størrelse: 30 X 40 meter (5-mandsbane)
  • Puljens størrelse: 5/6 hold til forårets pulje 
  • Antal kampe: 8/10 kampe
  • Spilletid: 2 X 30 minutter
  • Antal spillere: 5 på banen og 3 udskiftere
  • Pris: 400 kroner pr. hold
  • Dommer: Påsættes ikke automtisk, men kan bestilles via dommerhjælpen

Log ind