MENU

Fasthold de ældste ungdomsspillere med højere indplacering

Sammentømrede U19 drenge- og U18 pigehold kan nu ansøge om at blive indplaceret i højere serier ved overgangen til seniorfodbold. U19 Drenge kan komme direkte i Serie 3/4 og U18 Piger direkte i Kvindeserie 1.Sammentømrede U18 pigehold og  kan nu ansøge om at blive indrangeret i højere serier ved overgangen til seniorfodbold.De store sejre, de ærgerlige nederlag og de mange pinlige og skægge historier fra fodboldture i ind- og udland. Som ungdomsspiller deler man meget mere end klubemblem med sine holdkammerater. Derfor er det trist, hvis rejsen skal slutte, fordi "voksenlivet" i form af uddannelse eller job melder sin ankomst i de sene teenageår.   

For mange af de ældste ungdomsspillere betyder overgangen til senior desværre også et farvel til fodbolden. Derfor vi DBU Sjælland gerne belønne det gode ungdomsarbejde i klubberne ved at tilbyde en højere indplacering til fasttømrede U18 Pigehold og U19 Drengehold efter ansøgning.  

Kravenene til ansøgerhold er enkle:

U18 Pige kan uanset nuværende række kan efter ansøgning få tildelt en indplacering i Kvindeserie 1. 

Du ansøger ved at sende en mail til larn@dbusjaelland.dk, hvor der skal angives klub og hold, hvilken række I har spillet i. Skriv også gerne lidt om holdet, og hvorfor I gerne vil indplaceres i en højere række.  

U19 Drengehold
med status af mesterrække og højere kan efter ansøgning blive indplaceret i Serie 3. 

U19 Drengehold fra række 1 og 2 kan efter ansøgning blive indplaceret i Serie 4. 

Ansøgningsformular om indrangering i Serie 3 eller 4 

(Bemærk: Ved en fejl kan du vælge U19 Drenge 2. og 3. division som nuværende række i stedet for Øst 1/2. Såfremt dit hold spiller i Øst 1, så vælger du 2. division. Hvis dit hold spiller i Øst 2, så vælger du 3. division.) 

Ansøgningsperioden løber frem til 12. juni 2017. 

Når indplaceringen først er givet, så er det ikke opfølgende krav på, at det netop skal være de specifikke spillere, der skal benyttes. Dermed kan klubbens øvrige spillere optræde på holdet uden restriktioner. 

Baggrund
Mange fodboldklubber oplever, at de mister deres ungdomsspillere ved overgangen til seniorfodbolden. Her skal spillerne finde tid til uddannelse, job, kærester og meget andet. Og skulle det alligevel lykkes at holde på spillerne, så de sportslige udsigter til at starte 'fra bunden af' i Kvindeserie 2 eller Serie 6 ikke det mest motiverende. 

Muligheden for at ansøge om højere indrangering til U19 hold har eksisteret siden 2011 for drengenes vedkommende og siden 2016 for pigernes. Ordningen blev vedtaget af DBU Sjællands bestyrelse i 2011.  

    Spørgsmål
    Har du spørgsmål kan disse rettes mod Lars Nielsen fra turneringsafdelingen på larn@dbusjaelland.dk eller 4634 0734. 

    Log ind