Nye medarbejdere i DBU Sjælland

Henover sommerferien har DBU Sjælland budt fire nye medarbejdere velkommen i organisationen. De nye medarbejdere skal være med til at håndtere udflytningen af breddeopgaver fra DBU til lokalunionerne samt en omorganisering af opgaver i DBU Sjælland.





DBU Sjællands administration har fra 1. maj til 1. september budt fire nye medarbejdere velkommen. Ansættelserne skyldes til dels udflytningen af breddeopgaver fra DBU til lokalunionerne samt en omorganisering af dommerpåsætningen hos DBU Sjælland. 

Med de nye ansættelser er DBU Sjælland i højere grad blevet rustet til at håndtere nye nationale breddeopgaver og til at servicere de sjællandske fodboldklubber endnu bedre. 



Annette Westermann
Annette Westermann (46) blev i oktober 2015 ansat som projektleder i DBU for at styrke indsatsen i breddefodbolden for piger og kvinder. Som et led i udflytningen af breddeopgaver rykkede hun 1. maj 2017 teltpælene til DBU Sjælland. Annette er gift og har tre børn. Hun bor i Hvidovre og er uddannet cand.scient i idræt fra Københavns Universitet, hvor hun i sin bachelor og sit speciale beskæftigede sig med frivillighedens udfordringer. 

”Som både projektleder og proceskonsulent kunne jeg se store muligheder for at bringe mine kompetencer i spil i et større forbund. Det tiltrak mig også, at man turde satse på pige/kvindefodbold, og at jeg kunne arbejde med en afgrænset målgruppe”, siger Annette Westermann. 

Det lå næsten i kortene, at Annette ville komme til at gøre foreningsidrætten til hendes levevej. Hun har dyrket fægtning og blev siden træner og bestyrelsesmedlem i Fægteklubben Mahaut i København. Siden blev hun ansat som udviklingskonsulent i Dansk BordTennis Union, hvor hun samarbejdede med klubberne omkring implementering af aldersrelateret træning (ATK) og var, sammen med en gruppe frivillige, med til at udvikle fastholdelseskonceptet ”Det batter” rettet mod unge betweenagers (8-12 år).   

I hendes virke har Annette stort fokus på at omdanne viden fra undersøgelser, rapporter og anbefalinger til konkrete værktøjer, som klubberne hurtigt og effektivt kan tage i brug. Her kan hun kombinere den teoretiske viden fra studierne med den praktiske erfaring fra tiden som frivillig og udviklingskonsulent i Dansk BordTennis Union.  

”Det handler om at gøre fodbolden god for både mænd og kvinder, drenge og piger. Vi skal derhen, hvor vi ser diversiteten som en styrke, men det kræver en holdnings- og kulturændring. Vi skal opdage, at vi alle har noget at bidrage med. Det giver et bredere perspektiv og flere ideer, når flere mænd og kvinder deltager”, siger Annette Westermann.    

Annette Westermann var med til at etablere kvindekommissionen og understøtter i dag Kvindekommissionen. Derudover er Annette Westermann projektleder for Pigeraketten og en række andre projekter. Trods sin placering i DBU Sjælland arbejder Annette med pige- og kvindefodbolden i hele Danmark. 



Louise Poulsen.

Louise Poulsen
Louise Poulsen (25) startede 1. september som projektkoordinator hos DBU Sjælland. Hun har en professionsbachelor i Sports Management fra University College Nordjylland og kommer til DBU Sjælland fra en stilling som projektkoordinator i DBU, hvor hun blev ansat i februar 2017 efter at have været praktikant fra august 2016. Louise bor i dag i Solrød Strand, men flytter snart til Rødovre. Hun begyndte selv at spille fodbold, da hun var 7 år gammel i den jyske idrætsforening Bredsten IF ved Vejle, og med ansættelsen håber hun på, at flere vil få del i den hygge og det fællesskab, som hun selv fandt i fodbolden. 
 
"Det er super interessant for mig at få lov til at arbejde med aktiviteter, der kan være med til at tiltrække og ikke mindst fastholde børn, unge og voksne i de danske fodboldklubber, da jeg holder enormt meget af den danske forenings– og frivillighedskultur. Mange af mine nuværende venner er nogle jeg spillede håndbold og fodbold med som barn, og jeg vil ønske for alle børn og unge, at de får lov til at opleve det fællesskab, der opstår ved holdsport", siger Louise Poulsen. 

Hos DBU Sjælland kommer Louise til at dele sin tid mellem nationale projekter, som koordinator for rekrutteringskonceptet Pigeraketten, og med understøttelse af lokale projekter som Pige-Kvindeambassadørerne, Formandsloungen og Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hun har også selv høstet erfaringer med frivillighed fra fire år som håndboldtræner for børn og som frivillig ved Jelling Musikfestival. For hende er værdier som anerkendelse og udvikling vigtigt, når hun skal samarbejde med de frivillige i fodboldklubberne.

"Der findes så mange dygtige og passionerede trænere og ledere rundt i fodboldklubberne. For at kunne fastholde dem som frivillige, så er det vigtigt at de anerkendes for deres hårde arbejde. Desuden tror jeg på, at frivillige skal føle, at de udvikler sig i deres roller og måske får nogle inputs de kan bruge i deres liv væk fra fodboldbanen. Det kan fx være i form af oplæg, kurser, uddannelse eller erfaringsudveksling med andre frivillige. 




Simone Deisting Skejø. 

Simone Deisting Skejø
Simone Deisting Skejø (29) startede hos DBU Sjælland 15. juli som projektkoordinator. Simone bor på Nørrebro og er uddannet cand.scient.pol på Københavns Universitet. Hun har under sine studier fokuseret på organisationsudvikling, implementering af forandringer samt projektledelse.

Simone skal ligesom Louise Poulsen dele sin tid mellem nationale og lokale projekter. På landsplan har Simone ansvar for koordination, udvikling og implementering af det landsdækkende projekt og skole- og klubsamarbejder kaldet "Hovedet, Kroppen, Klubben". 

"Jeg tror på, at idrætten kan gøre en forskel i menneskers liv. For det kan binde os sammen og give selvtillid, sociale bånd og læring, som man ikke har mulighed for at få andre steder. Derfor er det fantastisk at få lov at arbejde i DBU Sjælland, hvor vi hver dag sørger for at understøtte og hjælpe til udvikling af fodbold til glæde og gavn for mange tusinder af mennesker", siger Simone Deisting Skejø.

Derudover skal hun styrke DBU Sjælland på en række strategisk vigtige områder. Lokalt har hun fået ansvaret for at arbejde med udvikling, motivation og fastholdelse af de mere end 100 frivillige i DBU Sjællands mange faggrupper og udvalg. Derudover har Simone ansvaret for en række aktiviteter i frivilliguge 39, der har fokus på at hylde og udvikle frivilligheden i de sjællandske fodboldklubber. Derudover skal hun også arbejde på samarbejdet mellem klubber og boligsociale områder - herunder street soccer og uddannelse af rollemodeller .

Trods sin unge alder har Simone under sine studier samlet erfaringer fra steder som Digitaliseringsstyrelsen, Rambøll og DJØF. Derudover var hun først praktikant og siden ansat som juniorkoordinator i organisationen Game, der gennem gadeidræt arbejder for at skabe positive sociale forandringer.     

Som frivillig har Simone lavet lektier med børn hos Red Barnet Ungdom, givet cykelture i en ladcykel til plejehjemsbeboere (projekt Cykling Uden Alder) og er strategifrivillig i Boldklubben Union fra det københavnske Nordvestkvarter. I BK Union har Simone blandt andet udviklet klubbens frivilligstrategi, arbejdet med pigefodbold samt skolesamarbejde. Derfor har hun stor respekt for betydningen af det frivillige arbejde i klubberne.

"De frivillige er grundstenen i enhver klub – uden dem, ingen klubber! Den glæde som de frivillige både bidrager til at skabe, men også selv får gennem deres frivillige virke er fantastisk at opleve, og det er en af bonusserne ved at arbejde med frivillige. En anden bonus er at opleve det engagement og de mange gode idéer og initiativer, som de frivillige har og iværksætter – det er meget inspirerende og fedt i forhold til at understøtte mit arbejde", siger Simone Deisting Skejø.

Selvom hun godt kan lide at spille fodbold, så har Simone aldrig gået til det. Hun har derimod spillet håndbold hele sit liv, for som hun selv konstaterer: "det skal man jo nærmest, når man vokser op i Viborg". Udover frivilligopgaver i BK Union, så finder hun også tid til standarddans og squash.   



Peter Theis Marcussen. 

Omstrukturering af dommerområdet
Peter Theis Marcussen (35) startede 1. august, som DBU Sjællands nye mand i dommerafdelingen. Her skal han primært arbejde med dommerpåsætning på hverdagskampe og være koordinator for de frivillige i regionalgruppe 1 og 4 på dommerområdet.  

Peter blev kontoruddannet hos DSB i 2002 og har mere end 14 års erfaring indenfor finansiering. Derudover kommer Peter til DBU Sjælland med solid erfaring fra dommergerningen, da han været fodbolddommer siden 2001. Karrieren indenfor kridtstregerne kulminerede med halvanden sæson som linjedommer i Superligaen fra 2009-2010. I 2014 blev Peter uddannet dommerudvikler og har siden hjulpet andre dommere med at udvikle sig på banen. Derfor har det ikke ligefrem været et kulturchok at starte i DBU Sjælland.    

"Det er en stor mulighed for at få lov til at arbejde med sin hobby og passion. Efter 18 år i dommerverdenen var det en drøm at få mulighed for at arbejde med fodbold på fuld tid. Det er specielt at skifte til en helt ny branche, også alligevel komme til et nyt arbejde, hvor jeg faktisk kender alle", siger Peter Theis Marcussen med et smil. 

Peter bor i Ballerup og spillede børne- og ungdomsfodbold i Brøndbyernes IF og BK Avarta indtil seniorårene, hvor dommergerningen kom til at fylde mere. Som frivillig har Peter bred erfaring fra idrættens verden. Siden 2013 har han været frivillig hos DBU Sjælland, og har ligeledes været frivillig ved store sportsbegivenheder som OL i Rio 2016 og Badminton EM 2017 i Danmark. Derudover er Peter formand for "Stafet for livet Egedal", hvor han hjælper med at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. 

Med Peters ansættelse har DBU Sjælland omorganiseret dommerhjælpen fra tre deltidsansættelser til en fuldtidsstilling. Han vil gerne videreføre det gode arbejde fra dommerhjælpen. 

"Jeg ser det som min opgave at videreføre det fine arbejde i dommerhjælpen, hvor man balancerede klubbernes ønsker om autoriserede dommere med hensynet til at dommergerningen, for langt de fleste, er en fritidsbeskæftigelse. Det vil sige en professionel tilgang til arbejdet, hvor vi får løst påsætningsopgaverne, uden at det hele bliver for stift. Erfaringen hos de tre dommerhjælpere er enorm, og det vil nok tage lidt tid før, jeg får rutinerne helt ind på kroppen.", siger Peter Theis Marcussen.

Log ind