Dommer Awards, den årlige fejring af DBU Sjællands dommere, blev i år afholdt på Venue Køge, der har udsigt over Køge Idrætspark, også kaldet Capelli Sport Stadion.

Her mødtes omkring 180 sjællandske fodbolddommere torsdag den 3. november og hyggede sig med underholdning, prisoverrækkelse og gode snakke på kryds og tværs.

DBU Sjællands formand Jakob Koed bød velkommen og takkede i sin tale dommerne, udviklerne og vejlederne for deres indsats på de sjællandske fodboldbaner.

Herefter tog aftenens værter, fodboldkommentator Zak Egholm og den tidligere professionelle fodboldspiller Mikkel Bischoff, over og førte deltagerne sikkert igennem aftenen. Blandt andet gjorde de deltagerne klogere på den kommende VM-slutrunde – de gav deres bud på, hvor langt Danmark når og gennemgik nogle af VM-dommerne. Blandt andet er der mulighed for, at der bliver kvindelige dommere for første gang til en slutrunde for mænd.

En lang række af DBU Sjællands dommere, dommerudviklere og dommervejledere fik herefter overrakt jubilæumsnåle og -plaquetter for deres indsats. DBU Sjællands formand Jakob Koed og suppleant i bestyrelsen Ilknur Kekec Coban stod for overrækkelserne.

Efter middagen var det tid til aftenens højdepunkt – årets fem dommerpriser.

Først vandt Mollie Petersen prisen ”Årets smil”. Udover at være en meget smilende person er hun også god til at bringe smil frem hos sine dommerkolleger, som har stor glæde af hendes kagebagnings-evner.

Vinder af prisen ”Årets fighter” blev Mie Lukassen Jørgensen, der for nylig både er rykket op i herrernes Serie 2 og i kvindernes 2. division. Det betyder også, at der er kommet større krav til fysikken, og her er hun kommet vellykket igennem FIFA-løbetesten.

Prisen for ”Årets gode historie” gik til Uffe Jensen, der i en alder af 75 år stadig er en særdeles aktiv dommer. Han var blandt andet dommer til VM for 70+ oldboys og dømte for nylig sin kamp nr. 2.000.

”Årets udvikler” blev Mathias Lykke – en ung fremadstormende dommer, som har lagt sit hjerte i udviklergerningen, når tiden er til det.

Og endelig gik hovedprisen ”Årets breddedommer” til Karl Emil Tang Nielsen. Karl Emil er 19 år og tog dommerkort som 15-årig. Han har med sit talent gjort lyn-karriere og er nu indrangeret i Sjællandsserien. Karl Emil er i år kommet med i DBU’s talentgruppe.

Efter overrækkelserne gik snakken lystigt på kryds og tværs – det er tydeligt, at der er et stærkt fællesskab blandt DBU Sjællands dommere.

Modtagere af nåle

Dommere – 5 års nåle
Christian Faber-Faldborg
Karl Emil Tang Nielsen
Markus Gravlund
Tony Goldman
René Thenning
Lennarth Pedersen

Dommere – 10 års nåle
Kenneth Schütt
Carsten Jørgensen
Firat Korkmaz
Kim Berggreen
Chris Sørensen
Karabey Kara

Dommere – 15 års nåle
Henning Møller Nielsen
Lars Mortensen
Erik Kristian Darum Hansen
Ole Winther Groth
Jan Lukassen Jørgensen
Hans-Henrik Steffensen

Dommere – 20 års nåle
Claus Meller
Adjissenou Wogbagan
Denis Ismailovic
Martin Lorents Larsen
Jan Løkken

Dommere – 25 års nåle
Trine K. Westhoff
Kjeld Holmen
Philip Gojko Pilipovic
Paul S. Hansen
Lars Bøgeskov Rasmussen
Lars Simonsen
Morten Spove

Dommere – 30 års plaquette
Flemming Linnemann

Dommere – 35 års plaquette
Søren Andersen
Dan Petersen
Leif Skovgaard Jensen
Niels Christian Andersen

Dommere – 40 års plaquette
Per Lorenzen
Leif Herstal
Bjarne Gorm Jensen

Dommere – 45 års plaquette
Alf Christoffersen
Søren Bubandt Arensberg

Udviklere – 10 års emblem
Elvir Hadzidulbic

Udviklere – 15 års emblem
Jan Pedersen

Vejledere – 10 års emblem
Mogens Grønhøj
Jens Egsgaard
Ole Frisendahl

Vejledere – 15 års emblem
Allan Olsen
Stig Grander
Henrik Adamsen