Endnu et ’Fodbold for fremtiden’ forløb blev tirsdag sat i gang i Slagelse med en åbningsseance på Slagelse B&I’s hjemmebane, Harboe Arena.

Til den officielle åbning satte både DBU Sjællands formand Jakob Koed, og borgmester i Slagelse Kommune Knud Vincents et straffespark i nettet for at markere, at både samarbejdet og forløbet officielt er sparket i gang.

- Fodbold handler i høj grad om at være sammen, og forhåbentligt kan forløbet være med til, at deltagerne får en større tro på sig selv og får nye kammerater gennem fodbolden. Med projekter som ’Fodbold for fremtiden’ hjælper vi gennem fodboldens fællesskaber en gruppe unge, så jeg er rigtig glad for, at vi i DBU Sjælland sammen med Slagelse Boldklub og Idrætsforening og Slagelse Kommune kan gå nye veje og hjælpe de unge deltagere videre i livet, siger formand for DBU Sjælland, Jakob Koed.

Slagelse er den 11. kommune med et ’Fodbold for fremtiden’ forløb. Her skal i alt 19 unge det næste halve år deltage i et beskæftigelsesforløb, som skal give dem et fællesskab, løfte dem ud af offentlig forsørgelse og hjælpe dem videre i livet.

Fælles for de unge deltagere, som er mellem 18 og 29 år, er nemlig, at de pt. står uden for arbejdsmarkedet og ikke har nogen uddannelse.

- Vi har alt for mange unge, som ikke er på arbejdsmarkedet og dem skal vi gøre alt for at hjælpe. Det her er et af de tiltag, som vi håber, kan være med til at vi får knækket kurven. Jeg tænker, at det her er rigtig god kombination af forskellige muligheder for at gøre unge mennesker, som måske mangler nogle succeser i livet, klar til arbejdsmarkedet igen. Så de skal bare ned og score nogle mål, så vi kan få dem ud på arbejdsmarkedet igen, siger Knud Vincents, der er borgmester i Slagelse Kommune.

Om Fodbold for fremtiden

Fodbold For fremtiden er et samarbejde mellem DBU, lokalunionerne og VELUX FONDEN om et 4-årigt beskæftigelsesprojekt, som har til formål at udvikle nye beskæftigelsesrettede metoder med fokus på at hjælpe langtidsledige unge i alderen 18-29 år ud af offentlig forsørgelse og ind i meningsfulde fællesskaber.
Ambitionen er at skabe ny viden om, hvordan civilsamfund og jobcentre sammen kan være med til at hjælpe unge ud af offentlig forsørgelse og opnå livsduelighed.

Motionsfodbold er omdrejningspunktet i forløbet og fungerer som et redskab til at blive en del af et hold og et fællesskab. Fodboldklubben er deltagernes hjemmebane og fungerer som et alternativ til jobcenteret.

Læs mere om fodbold for fremtiden