Medlemstallene er udtryk for en helt igennem fantastisk indsats af de mange tusinde frivillige ildsjæle i de sjællandske fodboldklubber.

På trods af en stigning på hele 11 procent fra 2020 til 2021, så er fodboldinteressen kun steget i 2022. Helt præcist har de sjællandske fodboldklubber registreret 4.893 flere fodboldspillere end året før.

Det svarer til en fremgang på 5,37 procent. I alt er 95.977 børn og voksne dermed medlem af en fodboldklub på Sjælland, og det glæder ikke overraskende DBU Sjællands formand Jakob Koed.

”Medlemstallene er udtryk for en helt igennem fantastisk indsats af de mange tusinde frivillige ildsjæle i de sjællandske fodboldklubber. Det er jer, der gør det muligt for så mange at udleve deres passion og fodbolddrømme,” siger Jakob Koed, formand for DBU Sjælland og uddyber:

”Jeg er selvfølgelig stolt på de sjællandske fodboldklubbers vegne. For selvom vi naturligvis gør alt, hvad vi kan for at støtte klubberne i deres udvikling, så er det i sidste ende det enorme arbejde, som de frivillige udfører hver dag, der skaber resultaterne.”

Medlemstal Rettet *DIF har i år gjort det muligt at sætte kryds ved ’andet køn’. DBU Sjællands klubber har i alt opgivet 60 medlemmer som andet køn.

Fremgang på alle fronter

Gennemgår man aldersgrupperne systematisk fra de yngste til de ældste, så viser det sig, at medlemsfremgangen særligt drives frem af de yngre målgrupper fra 0-18 år. Her er der tale om en samlet fremgang på 4.638 spillere af begge køn.

Derudover viser DBU’s store medlemsundersøgelse fra 2022 med mere end 22.000 respondenter, at der er høj trivsel hos de mange børn i fodboldklubberne landet over. Undersøgelsen viste, at 83 procent af de 6-12 årige børn trives i deres fodboldtilbud.

”Det er fantastisk at se, hvordan børnestrategien og klubbernes arbejde med at styrke børnemiljøerne bærer frugt. Gode oplevelser, gode trænings- og kampmiljøer skaber sunde og glade børn, der forhåbentlig bliver motiveret til livslang deltagelse i fodbolden”, siger Jakob Koed

På med arbejdshandskerne

Midt i glæden peger Jakob Koed dog også på, at der nu bliver en særlig opgave med at fastholde de mange nye medlemmer i fodbolden.

”Nu bliver kunsten at alle parter fortsat skal arbejde for at fastholde den positive udvikling, så vi sammen med klubberne sætter ind på at fastholde de mange nye medlemmer”, siger Jakob Koed.

De ti største klubber hos DBU Sjælland

Brøndbyernes IF er fortsat den største klub hos DBU Sjælland, og ligesom i 2021 er de to øvrige klubber i top tre Greve Fodbold (1.848) og Virum-Sorgenfri BK (1.536). Her kan du se de ti største klubber:  

  1. Brøndbyernes IF: 2.096
  2. Greve Fodbold: 1.848
  3. Virum-Sorgenfri Boldklub: 1.536
  4. Allerød Fodbold: 1.483
  5. Ballerup-Skovlunde Fodbold: 1.431
  6. Køge Boldklub: 1.401
  7. Hørsholm-Usserød Idrætsklub: 1.358
  8. Lyngby Boldklub 1921: 1.332
  9. Farum Boldklub: 1.330
  10. Himmelev-Veddelev Boldklub: 1.324
Medlemstal 2 (2)