Greve Fodbold er årets børneklub

Fælles retning, fokus på det gode udviklingsmiljø og struktur var et par af nøgleordene, da Greve Fodbold blev hædret med titlen årets børneklub 3. november.



Helt passende var børnespillerne med på scenen, da Greve Fodbold blev kåret som årets børneklub. 



Lørdag 3. november var Greve Idrætscenter pyntet op til fest. Hele 600 børn og voksne var mødt op for at fejre Greve Fodbold og for at have en festlig aften med kåringer, sjove aktiviteter, fællesspisning og diskotek. Men inden danseskoene blev fundet frem var der en glædelig overraskelse til klubbens mange medlemmer.  

For efter kåringer af 'årets spiller', 'årets potentiale' og meget andet blev alle klubbens festklædte børnespillere kaldt op på scenen, hvor formand for DBU Sjællands Børneudvalg, Kim Møller, kunne afsløre, at Greve Fodbold var blevet udpeget som årets børneklub. 

Den glade melding medførte jubel fra børnespillerne og klapsalver fra de mange forældre i salen. Med på scenen var også Jakob Koed fra DBU Sjællands bestyrelse, der sammen med Kim Møller pegede på, at Greve Fodbold udmærker sig som børneklub ved at have skabt en fælles sportslig retning på tværs af klubbens mange hold, for sit fokus på det gode udviklingsmiljø og for at have skabt en stærk og velfungerende struktur.  

En eksklusiv klub
Jakob Koed fortalte på scenen, at klubben ny var blevet en del af en lille skare af klubber, der fået lov til at bære titlen "årets børneklub" og han roste klubben for det gode arbejde med børnefodbolden. Samtidig opfordrede han klubben til at passe godt på "hverdagens helte", de mange frivillige, der sørger for alt lige fra frugt og kørsel til planlægning af træning og afvikling af kampe. Samtidig gjorde han opmærksom på, at der også følger forpligtelser med titlen. 

"For med titlen følger også et ansvar. Et ansvar for at fastholde og videreføre det gode arbejde I har udført. Intet kommer jo desværre af sig selv og i fodboldverdenen skal der lige som i det omgivende samfund, arbejdes hver dag med at fastholde og videreudvikle. Husk at jeres gode arbejde med børnene i dag er det der lægger fundamentet for Greve Fodbold i morgen. Og jo flere der nyder at komme, ligegyldigt om man er dygtig og drømmer sig på landsholdet eller om man blot synes det er sjovt at hygge sig med en bold med vennerne, jo flere har I som spillere, trænere, ledere, når de kommer højere op i alderen", sagde Jakob Koed.



Sportschef for børnefodbold i Greve Fodbold, Henrik Gøthler (t.v.), og bestyrelsesmedlem i DBU Sjælland, Jakob Koed. 

Sportschefen takkede de frivillige
Henrik Gøthler er sportschef for børnefodbold i Greve Fodbold, og han tog på klubbens vegne imod den store hæder. Fra scenen roste han klubbens frivillige for deres store andel i prisen og takkede en lang række navngivne personer. Efter overrækkelsen fangede vi ham for en kort reaktion på overrækkelsen. 

"Det er fantastisk at vinde prisen og en stor overraskelse her bare et år efter at bestyrelsen og den sportslige ledelse blev enige om de fælles retningslinjer og fandt en måde at gøre det på", siger Henrik Gøthler. 

Resultatet af den sportslige ledelses samt erfarne børnetræneres arbejde er manualen "Den blå tråd - børn", der tager afsæt i DBU's holdninger og handlinger for bedre børnefodbold. Manualen understreger sit fokus med sloganet "Én udviklingsklub…hvor leg og udvikling mødes, og stjerner fødes".
Her oplyses de frivillige om klubbens holdninger til samt retningslinjer for træningsopygning, træningstid, træningsmængde afhængigt af spillernes alder med mere. Som klubben skriver i indledningen: 

"Vi skal i Greve Fodbold hele tiden huske, hvorfor børn spiller fodbold, til træning og kamp. Det gør de, for at opleve, at det er sjovt, for at være involveret, for at lege med den lille runde bold, for fællesskabet og venskabet. Børn spiller ikke fodbold for sjov, men fordi det er sjovt!"

Stor ansvarsfølelse
På spørgsmålet om, hvad der skaber en god børneafdeling, peger Henrik Gøthler på fælles retningslinjer og konsekvens. 

"At man bliver enige om fælles retningslinjer med fokus på udvikling. Vi har da oplevet forældretrænere, der synes, at deres barn er den nye Jon Dahl Tomasson og kun har fokus på de seks bedste spillere. Det skaber ikke et godt udviklingsmiljø, så den type trænere er her ikke længere", lød det fra Henrik Gøthler. 

Hvad er du mest stolt af i børneafdelingen? 

"Jeg tror, at jeg er mest stolt af alle de frivillige, der tager ansvar for deres position. De er en del af klubben nu og kan mærke, at de hver især gør en forskel. Man kan se det ved, at vi selv helt ned på U6 årgangen har stationstræning på højt niveau."

Ifølge DIF's nyeste medlemstal for 2015 havde Greve Fodbold 146 piger og 605 drenge under 12 år indmeldt i klubben. Det gør Greve Fodbold til den største klub for piger og den næststørste for drenge under 12 år hos DBU Sjælland. Hos drengene er klubben kun overgået af Brøndbyernes IF. Greve Fodbold var i 2015 den næststørste klub hos DBU Sjælland.

Log ind