Nu er det endelige program for forårsturneringen 2024 udsendt og kan søges frem på både hjemmesiden og i Fodbold appen.

Det betyder dog også, at I skal være opmærksomme på en række formalia, som er vigtige at få styr på. På den måde sikrer vi, at jeres turneringsstart kommer til at forløbe så gnidningsfrit som overhovedet muligt.

Vi har derfor samlet en række af de vigtigste informationer nedenfor for at gøre jer helt klar til sæsonstart.

Har du spørgsmål? Så kan du altid kontakte DBU Sjælland på:

 

Nye spillere til forårssæsonen?

Indhent spillercertifikat

Har jeres hold fået en række nye spillere på holdet, så er det vigtigt, at I sikrer jer, at de også må bruges på holdet i forårets turneringskampe.

Når klubben får en ny spiller skal der nemlig indhentes et spillercertifikat fra den tidligere klub. Har spilleren derimod ikke en tidligere klub, bliver din klub det sted, hvor spillerens spillercertifikat oprettes.

Guide: Sådan indhentes spillercertifikat i KlubOffice.

Søg spillercertifikat på udlandsspillere

Hvis jeres hold siden efterårssæsonen har fået én eller flere spiller til klubben fra udlandet, så skal I også i KlubOffice for at søge om deres spillertilladelse.

Det kan fx gælde for udvekslingsstuderende, asylansøgere eller andre personer, som er kommer til Danmark fra udlandet.

Guide: Sådan søger I spillercertifikat på spillere fra udlandet.

Op- og nedrykning af spillere

Når der bliver taget hul på en ny sæson betyder det ofte, at der bliver rokeret godt og grundigt i spillertrupperne. En del af de spillere, som i efteråret spillede på klubbens bedste hold, må en tur ned på andetholdet - og vice versa.

I den forbindelse er det dog vigtigt at være opmærksom på de regler, der gælder omkring nedrykning af spillere i den nye sæson.

Få styr på reglerne for op- og nedrykning af spillere her.

Husk holdkortet

Hvis I skal undgå at blive taberdømt i forårets turneringskampe, så er det vigtigt, at I husker at udfylde holdkort i alle 8:8 og 11:11 kampe – før kampens begyndelse. Udfylder jeres hold ikke holdkortet medfører det en tabt kamp.

Holdkort kan både udfyldes via DBU’s fodboldapp, gennem mit DBU eller via KampKlar.

Du kan finde den fulde guide til at udfylde holdkortene her.

Husk børneattesterne!

Hvis der er kommet nye trænere eller holdledere til klubben efter sæsonstart, så skal I sørge for at indhente børneattester. Alle foreninger er forpligtet til at hente børneattester på trænere, instruktører, holdledere eller andre voksne, der færdes fast i klubben og har mulighed for at være i direkte kontakt med børn og unge under 15 år. 

Læs mere om børneattester og hvordan I som klub indhenter dem her.

Alle spillere skal have et aktivt fodboldpas

Et aktivt fodboldpas er obligatorisk for alle spillere, og det er ikke muligt at blive tilføjet til et holdkort uden et aktivt fodboldpas.

Så har jeres hold helt nye spillere eller måske spillere, der er nyligt oprykket til U13, men som ikke har aktiveret deres fodboldpas endnu, så husk at få det aktiveret inden første turneringskamp.

Læs alt om fodboldpasset her.

Supplerende spillertilladelser

Hvis I har spillere på holdet, som optræder for mere end én klub, så findes der forskellige muligheder. Den samlede betegnelse for dette er ’supplerende spillertilladelse’.

En supplerende spillertilladelse gør, at fx ungdomsspilere med forældre i to forskellige byer eller M+32 spillere, der også spiller for et seniorhold kan optræde for mere end én klub.

Du kan finde alt info om, hvordan man opnår en ’supplerende spillertilladelse’ her.

Er alle spillere 'spillet fri'?

Det er vigtigt at I er opmærksomme på om alle jeres spillere er ’spillet fri’ frem mod første kamp i forårsturneringen. Vinterpausen betragtes nemlig i denne henseende som en form for forlænget weekend, hvis der ikke er tale om et klubskifte.

Hvis I er i tvivl om en spiller på jeres hold er spillet fri og om I derfor kan gøre brug af spilleren i forårets første kamp, så læs i turneringsreglementet her.

Har I spørgsmål, kan de rettes til os i DBU Sjælland på info@dbusjaelland.dk eller 4632 3366.

Karantænedage

Som udgangspunkt bliver karantæner målt i spilledage, og derfor er det vigtigt at holde sig for øje om I har en spiller, der endnu ikke har afsonet sin karantæne, trods den lange vinterpause.

I kan læse om hvilke regler der gælder for karantæner og hvordan I sikrer, at holdet ikke stiller op med karantæneramte spillere i DBU Sjællands turneringsreglement - §20.

Dispensationer skal søges igen

Hvis jeres hold har spillere, som kræver en dispensation for at kunne deltage i årgangens kampe, så er det vigtigt at I får søgt en ny dispensation. Dispensationer gælder nemlig kun for et halvt år af gangen – derfor kræver en ny halvsæson også en ny ansøgning og godkendelse, før at spilleren kan deltage i turneringskampe.

Her er det vigtigt at nævne, at det kun gælder, hvis holdet har få spillere som er ’ældre’ end resten af årgangen, at aldersdispensation giver mening.

En anden løsning hvis man står i en situation, hvor man overvejer at søge om aldersdispensation, er at tilmelde holdet en årgang ældre, og dermed undgå at skulle søge dispensation og dermed undgå sportslige konsekvenser.

Du kan læse mere om retningslinjer og procedure for aldersdispensation her.

I DBU Sjælland spiller vi med enkeltårgange – du kan læse hvorfor her.

Hvad skal I huske i børnefodbolden?